Ondřej Mikeš. Foto: Sundsvall Tidning Ondřej Mikeš. Foto: Sundsvall Tidning
23. 7. 2015 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Granlo přijalo Mikeše. Spoluhráčům musím posílat švédské smsky, říká

 



Uplynulá sezona Granlu příliš nevyšla. Tým, který měl ve svém středu kapitána švédské reprezentace Johana Samuelssona i jednoho z nejrespektovanějších zadáků světa Robina Nilsbertha, skončil jen pět bodů nad sestupovou propastí. I proto se v Sundsvallu začal tvořit nový tým a jedním z nových tahounů má být i český centr Ondřej Mikeš.

Ano, Robin Nilsberth už je ve Storvretě, kde by měl nahradil Miku Kohonena. A Granlo se uprostřed léta potí při tvrdé předsezonní přípravě.

Jedním z těch, kteří zaujali staronového trenéra Magnuse Svenssona, je právě český reprezentant. „Je to kvalitní hráč. Má dobrý charakter, chce se učit a tvrdě pracuje. Mohu říct, že je opravdu velmi rychlý a výbušný. Mám pocit, že jsme s jeho angažmá udělali dobře,“ říká kouč Granla.

Magnus Svensson. Foto: Sundsvall Tidning

Magnus Svensson. Foto: Sundsvall Tidning

Pro Ondřeje Mikeše je angažmá ve švédské Superlize jedním ze splněných přání. „Mým snem vždycky bylo zahrát si v nejlepší lize světa. Ale dlouho trvalo, než jsem začal věřit tomu, že se mi to může podařit. Až když jsem se dostal do národního týmu, uvědomil jsem si, že je šance,“ vyprávěl reportérovi serveru Sundsvall Tidning. „Teď, když už jsem tady, musím říct, že je tu opravdu vyšší tempo a všichni tvrdě dřou a pracují na sobě,“ dodal.

Mikeš prý měl možnost odejít do Švédska už loni, ale nakonec dostala přednost rodina, neboť na svět měl přijít malý synek.
„Čekali jsme dítě, takže bylo nesmírně komplikované skloubit s tím angažmá v cizí zemi. Teď je to určitě jednodušší,“ říká Ondřej Mikeš.

Ondřej Mikeš. Foto: Sundsvall Tidning

Ondřej Mikeš. Foto: Sundsvall Tidning

Malému Vaškovi je už téměř půl roku a zatímco rozvíjí svou motoriku, jeho táta polyká na severu tréninkové dávky. Zatím vzal zavděk s azylem u svého spoluhráče, ale zanedlouho prý přijde stěhování. „Brzy půjdeme do vlastního bytu a zbytek rodiny za mnou dorazí,“ plánuje.

Ve Švédsku tak pro něj bude asi největším problémem jazyk. I když jak sám florbalista ze Znojma říká, v týmu se cítí jako doma i proto, že Sundsvall je hodně podobný jeho rodnému městu. „Snažím se učit slovíčka a hodně poslouchat řeč. A musím vždy posílat smsky svým spoluhráčům ve švédštině,“ vypráví.

Ondřej Mikeš a trénik Granlo. Foto: Sundsvall Tidning

Ondřej Mikeš a trénik Granlo. Foto: Sundsvall Tidning

Angažmá v Granlu je pro Ondřeje Mikeše výzva, ale stejně tak berou nadcházející sezonu i ostatní. „Vypadalo to riskantně, když jsme nechali odejít Nilsbertha. Teď jsme ale dali dohromady tým, o kterém si myslím, že může být silný a který má před sebou dobrou cestu. Máme dvě skvělé pětky, které na sebe musí brát odpovědnost a pak jsou tu další hráči, pro které musí být výzvou dostat se na hřiště,“ říká trenér Magnus Svensson.

Z jeho slov je zřejmé, že se Ondřej Mikeš může těšit na opravdu velký prostor v Superlize.

S využitím Sundsvall Tidning


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*