Tatran v hale Královka Tatran v hale Královka
10. 8. 2015 Ostatní (0) KOMENTÁŘŮ

Návrat na slavnou halu? Sen se rozplývá, Královka je na florbal malá

 



Ta hala byla florbalovou baštou. Dlouhá léta se v ní hrály nejdůležitější duely. Ať už to byly zápasy reprezentace, ligová finále nebo boje největšího florbalového turnaje světa, Czech Openu. Když se hala Sparty v Korunovační ulici začala rekonstruovat, mnozí lidé věřili, že se tam florbal vrátí. Jenže sen se začíná rozplývat.

Před více než dvěma lety si dali florbalisté Tatranu ve staré dobré hale sraz. Nasadili přilby a nechali se nafotit v rozestavěné aréně s florbalkami. Plánovali, že se do známého prostředí, kde vyhrávali tituly, zase vrátí.

Hala dostala jméno Královka a už stojí. Provoz běží naplno. Basketbalistky USK Praha v ní v květnu dokonce slavily vítězství v Evropské lize. Ale s florbalem bude potíž. Vize, že se do Korunovační ulice vrátí Czech Open, vzaly za své.

Hala Královka

Hala Královka

„Určitě jsme se tam chtěli vrátit, ale všechno to bylo příliš komplikované,“ říká Martin Vaculík, který Czech Open organizuje dlouhých 23 let.
Problémů je několik: jak ekonomické, tak technické povahy. „I kdyby nás pronájem vyšel 4-5krát dráž, než ostatní haly, tak jsou to hlavně technické komplikace s demontáží tribun a to, že hala nemá potřebné rozměry. Oproti původnímu stavu je o půl metru zkrácená. Jednoduše to bylo natolik složité, že jsme od toho ustoupili,“ vysvětluje.

Hala Královka

Hala Královka

Padá tak zřejmě i návrat Tatranu do oblíbené haly uprostřed florbalové sezony. „My to měli v plánu. Ale limity basketbalové Euroligy a evropských pohárů, které jak USK Praha, tak i Nymburk mají, jsou takové, že tam musí být postavené mobilní tribuny. Ta tribuna tam prakticky není nutná, ale z důvodu reglementu, kde je uvedena potřebná kapacita haly, tam musí být. Když by se hala předělávala na florbal, tak se ty tribuny musí rozmontovat a výtahem spustit o patro níž. Je to technicky skoro neřešitelné,“ lituje Martin Vaculík.

Florbalové finále na Spartě 2010

Florbalové finále na Spartě 2010

Střešovice tedy musí hledat halu na velké zápasy dál. „Mrzí nás to. Vždycky se nám tam hrálo výborně, bylo to naše druhé domácí prostředí.“

A finále Czech Open se stejně jako v posledních letech odehraje na Podvinném mlýnu.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*