Vítkovice dokázaly jako první celek vstřelit Chodovu branku a vyválčily remízu 3:3. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
14. 8. 2015 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Red Ants končí před branami play off, Chodov zůstává neporažen

 



Po dvou dnech je jasno o složení play-off v ženské elitě turnaje Czech Open 2015. Trápení dokonal švýcarský celek Red Ants, který nepostoupil ani do osmifinálové skupiny a následně skončil v prvním kole spodního pavouka, naopak Chodov přehrál Dalen a na turnaji zůstává neporažen. Na svůj výkon nenaváží ani Slovenky, které už nenašly síly bojovat.

Účast Red Ants bude patrně hodnocena jako jedno z největších zklamání ženské elity. Celek Simona Brechbühlera nejprve ráno podlehl 1:0 Vítkovicím, aby vzápětí prohrál švýcarský souboj ve spodním pavouku s Burgdorfem. Tým okolo exliberecké Ely Piotrowske nakonec získal místenku ve čtvrtfinále, když porazil Bohemians. Druhé místo ze spodního pavouku pak patří norské Sveive.

V první osmifinálové skupině na sebe narazily SB-Pro, Slovensko, Herbadent a Pixbo. Finské mistryně padly v pátečním šlágru s Pixbem a do nepříjemné pozice je mohly vystavit Slovenky, které si po vzájemné remíze v základní skupině přinesly do osmifinále jeden bod. Jenže tým Martina Řeháka nejprve podlehl 4:5 Herbadentu a ve večerním utkání se mu florbalový zázrak v podobě zisku alespoň jednoho bodu proti Pixbu nepodařil.

Ve druhé osmifinálové skupině nejprve Chodov pokračoval v krasojízdě, když porazil po brance Tožičkové Dalen 1:0. Ve večerním zápase však nejen poprvé inkasoval, ale po ztrátě vedení 1:3 remizoval a poprvé ztratil body s Vítkovicemi, které oproti čtvrtku posílila Denisa Ferenčíková.

Oba týmy nakonec postoupily společně s Dalenem na úkor juniorek z Umeå, které nestačily na Vítkovice a s Dalenem uhrály remízu 1:1.

Do čtvrtfinále tak nakonec z osmifinálových skupin postupují Pixbo, SB-Pro, Herbadent, Chodov, Vítkovice a Dalen, Burgdorf a Sveiva si zajistili místenku ve spodním pavouku turnaje.

Pikantní souboj čeká na SB-Pro, které ve čtvrtfinále turnaje vyzve Vítkovice, ze kterých v létě získalo Mirvu Laitinen, Denisu Ratajovou a Hanu Sládečkovou a ve kterém dříve působila dnes již vítkovická Riitta Lankinen.

Program 1/4 finále:

Pixbo – Sveiva
Dalen – Herbadent
SB – Pro – Vítkovice
Chodov – Burgdorf


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*