Eliška Krupnová prožívá netradiční návrat do Prahy. Foto: Pavel Růžička
15. 8. 2015 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Finále favoritů: Pixbu Krupnové se postaví Ratajová se Sládečkovou

 



Ženská elitní kategorie Czech Open 2015 zná své finalisty. S nástrahami turnajového pavouka a místy nesnesitelného vedra se nejlépe popraly dva papírově nejsilnější celky, které na turnaji startovaly. Ve finále se tak střetne švédské Pixbo, v sestavě s Eliškou Krupnovou, proti Haně Sládečkové s Denisou Ratajovou v dresu SB-Pro.

Pixbo ve čtvrtfinále vyřadilo Sveivu, Herbadent zase vyhrál nájezdovou loterii s Dalenem. O první místence ve finále bylo jasno záhy. Pixbo už v osmé minutě vedlo 3:0, když se dvakrát trefila Fylke. Druhý poločas utkání byl sice vyrovnanější, nic to ale nezměnilo na tom, že po výhře 8:2 postoupily obhájkyně trofeje do finále.

Trenérka Herbadentu Markéta Šteglová hodnotila utkání střízlivě. Bylo to utkání se soupeřem, který byl od začátku lepší než my. Přesto jsme si řekly, že budeme bojovat v každém střídání o každý míček, a to jsme plnily,“ pochvalovala si. Celkově se tady dá říct, že to bylo těžké utkání s kvalitním soupeřem, ideální do přípravného období,“ zakončila své hodnocení.

Ve večerním semifinále se SB-Pro, po výhře 1:0 nad Vítkovicemi, postavilo Burgdorfu, který vystavil senzační stopku Chodovu. Utkání nenabídlo příliš florbalové krásy a rozhodla jej jediná hrubá chyba v obraně Švýcarek, po které skórovala Mirja Hietamäki.

Ve druhé půli měly oba týmy několik možností skórovat, zhruba v její polovině a rovněž na konci se Burgdorfu povedlo vytvořit si tlak, ale skóre se již nezměnilo, a to ani při nadějné rozehře Švýcarek 3 sekundy před koncem.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*