1
16. 8. 2015 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Finále bylo show Sládečkové! SB-Pro má zlato z ženské elity

 



Z českého pohledu nesmírně zajímavý souboj nabídlo finále ženské elitní kategorie na Czech Open 2015. Proti sobě se totiž postavily celky Pixba, za který nově válčí Eliška Krupnová, a SB-Pro. Finské vicemistryně zase v letní pauze posílily Hana Sládečková s Denisou Ratajovou. V základní době skončilo utkání 3:3 a o vítězi tak rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých skórovalo pouze SB-Pro zásluhou Piispy a Sládečkové.

SB-Pro nic nedbalo na to, že papírovým favoritem utkání bylo Pixbo, a na svého švédského soupeře vyrukovalo pěkně zostra. Především první formace, ve které Hana Sládečková doplňovala dvojčata Elinu a Karoliinu Kujala, Pixbu zatápěla a vypracovala si několik slibných příležitostí.

Byla to nakonec Sládečková, kdo otevřel skóre, a to pohotovou dorážkou. Gól zapůsobil na Pixbo jako životabudič a do konce první třetiny se znatelně zvedlo, především dobře ukrytá rána Fylke v 17. minutě měla blízko k přívlastku gólová.

V nastoupeném trendu se pokračovalo a ve 24. minutě vyřešila gólově akci 3 na 1, kterou nastartovala Krupnová, Helin. Jenže vzápětí Pro opět vedlo, to když Sládečková využila rychlé rozehry, tentokráte z hole Eliny Kujala. Gólově bohaté momenty pak zakončila vyrovnáním Helin, využívající váhání Finek na velkém brankovišti.

Hra se poté poměrně uklidnila a další gólová radost přišla ve 35. minutě. Pixbo poprvé v utkání vedlo, když se parádní ranou pod břevno prosadila Sundberg.

Třetí třetina probíhala v relativním poklidu až do osmé minuty, ve které se další dorážkou prosadila Mirja Hietamäki.

Pixbo poté dostalo soupeře pod tlak, vyloženou šanci si ale nevypracovalo. V posledních dvou minutách neuspělo ani Pro a o vítězi tak musely rozhodnout nájezdy.

Ve druhé sérii skórovala Piispa a o zlatu pro Pro definitivně rozhodla Hana Sládečková.

Pixbo – SB-Pro 3:4pn. (0:1, 3:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 24 a 25 Helin , 35. Sundberg – 14. a 24. Sládečková, 48. M. Hietamäki a rozhodující sn. Piispa.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*