Elina Kujala ještě s Hanou Sládečkovou v dresu SB-Pro. Foto: Pavel Růžička
17. 8. 2015 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Nevím, co chtít víc, říká Sládečková. Trenér obě Češky chválil

 



Tomu se říká debut snů: Hana Sládečková s Denisou Ratajovou viděly ve středu vůbec poprvé své nové spoluhráčky z SB-Pro, naskočily do elitní formace po bok dvojčat Eliny a Karoliiny Kujala a v neděli si po galapředstavení Sládečkové odvážely zlaté medaile z Czech Open. Není divu, že nadšení neskrývají jak obě florbalistky, tak trenér Timo Suonpää.

Pár minut po své show Hana Sládečková jen těžko hledala slova. Nevím, co bych chtěla víc, možná je toho nějak moc. Teď se bojím, že sezona vůbec nevyjde a doufám, že to tak nebude,“ hodnotila.

SB-Pro v utkání dvakrát vedlo, Pixbo ale dokázalo výsledek otočit na 3:2. Trenér nám říkal, ať si zápas užijeme, ať jsme trpělivé, že ve finále nemáme co ztratit,“ prozradila, jak kouč Timo Suonpää udržoval ve svých hráčkách pozitivní myšlení. Bylo to super, před báječným publikem, takže jsem si to moc užila,“ popsala své pocity z prvního finále Czech Open v kariéře.

V boji o zlaté medaile dvakrát skórovala, trestné střílení ale chtěla zakončit jinak. Věděla jsem, co chci udělat, v koncovce to nakonec příliš nevyšlo, ale jsem ráda, že míček skončil v bráně,“ řekla na konto proměněného nájezdu, který znamenal definitivní jistotu zlatých medailí pro SB-Pro. Chtěla jsem sice na backhand, ale trefit lépe,“ upřesnila.

Sládečková svým nájezdem rozhodla o výhře SB-Pro. Foto: Pavel Růžička

Sládečková svým nájezdem rozhodla o výhře SB-Pro. Foto: Pavel Růžička

Být ve finále Vítkovice, na nájezd by přitom zřejmě nešla. „Tam jsem ruku nikdy nezvedla, ale tady jsem nechtěla odporovat,“ usmála se.

Sládečková s Ratajovou odehrály celý turnaj v elitní formaci, Ratajová měla za obrannou parťačku další finskou reprezentantku Silju Eskelinen. Odehrály jsme takto celý turnaj, sehrávaly jsme se a doufám, že to trenér takto nechá, protože si myslím, že nám to docela vycházelo,“ pochvalovala si Sládečková.

V prvních utkáních přitom česko – finská spolupráce trochu skřípala. Přišlo mi, že každý zápas byl jiný, jednou to šlo, podruhé ne, záleželo také na soupeři a na tom, jak se zrovna v ten daný moment daří, ale věřím tomu, že to bude jenom lepší,“ myslí Sládečková pozitivně.

Důležitou součástí příchodu do nového týmu je aklimatizace v kolektivu. A zdá se, že v tom nebudou mít obě Češky problém. Spoluhráčky jsou super, všechny umí anglicky, snaží se nám se vším pomoci, takže si to zatím moc užívám,“ pochvaluje si Sládečková. Bydlely jsme na hotelu, v pokojích po deseti, takže jsme byly stále spolu, což určitě také pomáhalo a zatím je to fajn,“ přitakala Denisa Ratajová.

Spokojen byl také také trenér Timo Sounpää. Byly pro tým opravdu dobré, Hana stále rostla a Dolly ukázala, že je to opravdu tvrdá obránkyně, pravačka,řekl muž, který stojí také na střídačce finské ženské reprezentace. Dolly měla možná o něco málo lepší první polovinu turnaje, ale pozdější výkony Hany a hlavně finále… Dva góly a rozhodující nájezd, co k tomu mám říct…,“ usmíval se.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*