Jan Natov na Czech Open 2015. Foto: Pavel Růžička, www.czechopen.cz Jan Natov na Czech Open 2015. Foto: Pavel Růžička, www.czechopen.cz
18. 8. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Czech Open a Boleslav: Natov ukázal, že bude posilou

 



Posílená Mladá Boleslav se poprvé dostala do semifinále Czech Open, účast ve finále navíc unikla „technologům“ až v penaltovém rozstřelu. Pro nového trenéra Jana Pazderu byl turnaj prvním velkým testem a Středočeši se prezentovali sebevědomou hrou.

Jan Natov a Petr Krzyžanek, dvě nejvýraznější letní posily, dostaly prostor v první formaci, která také působila nejsehranějším dojmem. Zdravotní komplikace měl na Czech Open Radek Gwuźdź, který odehrál jen první hrací den. Mladé Boleslavi však chyběl lídr Petr Novotný, který zřejmě bude absentovat delší dobu a jistý není ani jeho start na Poháru mistrů. Zranění dál léčí Martin Rožnovják a Tadeáš Chroust, jejichž agresivní herní projev Středočechům možná trochu chyběl. Většinu zápasů nejlepší český tým odehrál na postupný útok bez rychlých kontrů.

„Jsem spokojen s posunem, který jsme během turnaje udělali. Dobré bylo, že jsme narazili na převážně zahraniční týmy a v této konfrontaci jsme obstáli dobře. Na turnaji nás v základní hrací době porazilo jen Švédské Växjo, i když je pravda, že jsme třeba v utkání s Warbergem měli notnou dávku štěstí,“ říkal trenér Jan Pazdera k vystoupení týmu na turnaji.

Sestava Mladé Boleslavi na Czech Open 2015:

Brankáři:
David Rytych (Jakub Koráb)

Obrany:
Petr Krzyžanek – Jan Jelínek
Radim Křenek – Tomáš Novák
Petr Kološ – Tomáš Kadlec

Útoky:
Jan Natov – Jiří Curney – Jiří Bouška
Daniel Ludvík – Josef Pluhař – Tomáš Chroust
Jaromír Ekl – Ondřej Fojta – Petr Salát
Radek Gwuźdź, Lukáš Mátl, Filip Zakonov

Nejproduktivnější hráči:
6 (4+2) Jan Natov
5 (3+2) Jiří Curney
4 (2+2) Jaromír Ekl
4 (2+2) Jiří Bouška
3 (3+0) Ondřej Fojta

Překvapením bylo zařazení Josefa Pluhaře a Ondřeje Fojty na post centra, do sestavy se vrátil Jaromír Ekl. Role posily se zhostil Jan Natov, který se nakonec stal i nejproduktivnějším hráčem. „Pokud mám hodnotit výkony hráčů, tak jsem spokojen. Hlavně s těmi, kterým jsem připravil novou úlohu, na niž nebyli tolik zvyklí. Speciálně bych vyzdvihnul výkon Kuby Korába. Věděl jsem, že je to dobrý a zkušený brankář, ale během turnaje mě velice příjemně překvapil. Turnaj mu vyšel skvěle,“ dodal Pazdera.

Přehled zápasů:
Technology Florbal MB – Tapanilan Erä (Fin) 3:1
Technology Florbal MB – Växjö Vipers (Švéd.) 1:2
Technology Florbal MB – UHC Grünenmatt Sumiswald (Švýc.) 4:1
Technology Florbal MB – Floorball Köniz (Švýc.) 2:0
Technology Florbal MB – itelligence Bulldogs Brno 1:1
Technology Florbal MB – Warberg IC (Švéd.) 5:4SN
Technology Florbal MB – Floorball Köniz (Švýc.) 2:3SN

Šanci v A týmu dostal i mladý Filip Zakonov, který ale nakonec táhl k turnajovému vítězství tým juniorů. „Ten ale v sezoně za muže kvůli věku ani nebude moct. Jeho výkon mě potěšil,“ uzavřel hodnocení turnaje Jan Pazdera.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*