Lukáš Hájek. Foto: Pavel Růžička, www.czechopen.cz Lukáš Hájek. Foto: Pavel Růžička, www.czechopen.cz
19. 8. 2015 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Czech Open a Vítkovice: Osobní obrana je pryč, góly ale nepřišly

 



Nové vedení, spousta nových tváří a nakonec marný boj o čtvrtfinále. Vítkovicím zavřel cestu do třetího turnajového dne švédský Warberg. Bronzový tým z extraligy ale naznačil, že se do nové sezony chystají velké změny.

Zapomeňte na osobní obranu, bude se hrát atraktivně, jako by chtělo říci trenérské trio. Janu Vavrečkovi a Petru Šmerdovi více než sekundoval momentálně zraněný obránce Pavel Brus. A v sestavě chyběl nejen on, ale třeba i uprchlíci do Švýcarska – Lukáš Veltšmíd nebo Robin Žydel. Znát byla i absence Filipa Heczka, vrátil se ale Zdeněk Žák.

Sestava Vítkovic na Czech Open 2015:

Brankáři:
Lukáš Souček (Dominik Lupták)

Obrany:
Jakub Hubálek – Petr Jankulár
Jan Jastřembský – Jiří Šebesta
Marcel Jakubec

Útoky:
Ladislav Gál – Lukáš Řezanina – Lukáš Pešat
Martin Nehera – Marek Švajný – Marek Matejčík
Marek Bräuer – Zdeněk Žák – David Matúš
Lukáš Hájek – Jan Šebesta – Josef Rýpar
Jakub Vilím

Nejproduktivnější hráči:
3 (0+3) David Matúš
2 (2+0) Lukáš Hájek
2 (2+0) Martin Nehera
2 (2+0) Lukáš Pešat

„Na Czech Open jsme jeli s představou vyzkoušet všechny hráče kádru. Šlo nám o to, abychom všechny zápasy odehráli na 4 útoky, nechtěli jsme v žádném případě stahovat sestavu, což se nám vyjma závěrečných 5 minut proti Warbergu podařilo,“ vysvětluje Jan Vavrečka netradiční pojetí.

Přehled zápasů:
Vítkovice – Bohemians 4:4
Vítkovice – Wiler (Švýc.) 1:1
Vítkovice – Dalen (Švéd.) 0:1
Vítkovice – UHC Thun (Švýc.) 3:2
Vítkovice – Warberg IC (Švéd.) 2:5

„Nechci hodnotit hru jednotlivců, to jsme řešili interně, ale celkově konstatuji, že nás všichni přesvědčili, že jsou skvěle fyzicky připraveni na sezonu. Odehráli jsme velmi těžké zápasy s Wilerem, Dalenem i Warbergem a protože jsme zkoušeli nový herní systém, nebyly pro nás v danou chvíli až tak důležité výsledky, ale celkový herní dojem,“ dodal Vavrečka. Jak již bylo řečeno, Vítkovice tradiční osobní obranu opustily. Gólů ale kromě duelu s Bohemians moc nenastřílely. V posledních čtyřech utkáních pokořily brankáře soupeře jen pětkrát.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*