Miroslav Vybíral má s ženami Tatranu vysoké cíle. Foto: Štěpán Černý
21. 8. 2015 Extraliga žen (6) KOMENTÁŘŮ

Do tří let chci hrát o medaile, říká nový trenér Tatranu Miroslav Vybíral

 



Otevřená ženská kategorie na Czech Open 2015 přinesla trenérský debut Miroslava Vybírala na lavičce žen Tatranu Střešovice. Mladý kouč, který dosud působil u brněnských Gullivers, se výzvy v podobě ženského florbalu nebojí a prohlásil, že se svými novými svěřenkyněmi by rád do tří let hrál o extraligové medaile.

Dvaadvacetiletý Vybíral, který nahradil na lavičce „Tatranek“ Romana Karczmarczyka, zahájil své působení finálovou účastí v otevřené ženské kategorii na Czech Open. „Jak se to vezme, během celého turnaje jsme hráli velmi dobře, ale jsme trochu zklamaní, protože jsme chtěli dosáhnout na nejvyšší příčku, ale je to sport a nevyšlo to,“ řekl webu Florbal.cz po finálové prohře se švédským Hagfors. „Určitě je ale druhé místo úspěchem,“ dodal.

Trenéra dosud působícího v Brně u chlapeckých družstev čeká nová etapa kariéry. „Je to velká výzva: Tatran je tradiční klub, který chce hrát o nejvyšší příčky a o medaile, takže v průběhu nějakých dvou, tří let bych s týmem chtěl hrát play-off, semifinále a nikoliv baráž,“ nedává si nízké cíle.

Strach z přechodu do ženského kolektivu nemá. „Nebojím se. První dojmy jsou pozitivní, prvotním cílem je postup do play-off,“ narýsoval si. „Nepřekvapilo mě nic, mám toho poměrně dost odtrénováno,“ zůstává klidným.

Do úvah na téma kvality extraligy se zatím pouštět nechce. „Nemůžu hodnotit. U žen začínám a soutěž poznávám, ještě je brzy,“ zakončil Miroslav Vybíral.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • rajcina napsal:

    další arogantní křikloun na lavičce v extralize

    • Standa napsal:

      … snad si nemyslíš že v jeho 22 letech bude zmoudřelý a mít nadhled … Spíš jsem zvědavý jak to ten „zajíček“ zvládne v ženské extralize . :-))))))

  • Juan Salas napsal:

    další arogantní křikloun v komentářích na florbal.cz 🙂

  • Martin napsal:

    Pánové,
    znáte ho někdo? Trénoval vás někdy?
    Já ho znám a trénoval jsem s ním. Je to dobrý trenér, který má ambice. Je do trénování a florbalu všeobecně zapálený a obětuje florbalu spoustu volného času.

  • ich napsal:

    Martin a ostatní to asi děláme za prachy a protože nás to nebaví. A věnujem tomu co nejmín času..tohle mě vždycky dostává, když někdo napíše, že tomu věnuje spoustu času.
    Ale zase jsmu u toho. Kdo netrénoval nikdy předtím alespoň juniorky neví o čem je ženský florbal. Mimochodem pokud se nepletu, tam byla podmínka v tom „výběrovým řízení“ že by měl ten nový trenér mít zkušenosti s ženským florbalem, nebo alespoň s trénováním juniorek. Což nemá ani tento,ani neměl ten předním.

    • Jorge napsal:

      Ono nejde jen o ty zkušenosti s ženským florbalem, ale celkově o morální kvality trenéra a v neposlední řadě jeho ego.

      Na Tatranu přes jaro přece zkoušeli i Marvánka, který by měl být mnohem zkušenější (věkově i florbalově), ale po několika měsících s týmem se mu díky svojí úlisnosti, podpásovkám a egoismu povedlo stát se pro většinu hráček nepřítelem číslo jedna, takže si zavřel možnost u týmu dál pokračovat – a né z pohledu vedení, ale z pohledu hráček.

      Tak tu neřešte nějaké výběrové řízení, ale to, jestli bude Vybíral pro tatranky dobrým trenérem. A zatím vše nasvědčuj tomu, že bude – a vůbec nevadí, že ženský nikdy předtím neměl.

Napsat komentář

*