Pardubice se radují z vítězství na Czech Open. Foto: www.czechopen.cz Pardubice se radují z vítězství na Czech Open. Foto: www.czechopen.cz
25. 8. 2015 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Pardubice a Czech Open: Loni stříbro, letos zlato a 38 gólů

 



Pardubice budily na Czech Open strach! Loni to dotáhly v kategorii Pro těsně pod vrchol, letos už si užily vítězství. Tým pod novým koučem Ondřejem Vichrem z osmi zápasů zvítězil v sedmi a ve finále sestřelil Ostravu osmi góly. Po zásluze se tak raduje z turnajového triumfu.

Východočeši prolétli základní skupinou suverénně a vytvořili si tak dobrou výchozí pozici pro zbytek turnaje. V osmifinálové skupině sice zaváhali se Spartou, ale pak už to byla senzace. Po loňském stříbru to tak Pardubičtí dokázali! A zlato z Czech Open jim jistě dodá sebevědomí.

Trenéra Vichra rovněž potěší fakt, že jeho svěřenci odehráli oproti jiným hned osm kvalitních zápasů. A celkově v nich nastříleli 38 gólů, což dělá průměr necelých pět gólů na zápas. Při zvážení toho, že je hrací čas na Czech Open výrazně zkrácen, se jedná o velmi vysoké číslo.

Sestava Pardubic na Czech Open 2015:

Brankáři:
Jakub Levínský (Zdeněk Tvrdý)

Obrany:
Karel Brychta – Marek Ďopan
Adam Šťastný – Václav Oubrecht
Jaromír Lisa – Tomáš Dlesk

Útoky:
Martin Zozulák – Ivo Teichman – Jakub Burian
Dominik Chmelař – Radek Krajcigr – Radek Formánek
Petr Němeček – Martin Junek – Filip Bahník
navíc Ondřej Kunt, Daniel Škeřík, Jan Pozler

Nejproduktivnější hráči:
Radek Krajcigr 11 (6+5)
Martin Zozulák 9 (6+3)
Jakub Burian 8 (4+4)
Dominik Chmelař 7 (5+2)
Marek Ďopan 6 (1+5)

Pardubice se v každém zápase mohly opřít o někoho jiného. Jednou zazářil Burian, jindy Chmelař, pak se zase vytáhl kanonýr Krajcigr. Ve finále nasázel do ostravské sítě pět gólů Zozulák. To je velká výhoda Východočechů, že mají hned několik nebezpečných hráčů schopných rozhodnout utkání.

Přehled zápasů:
Pardubice – MVIL Ostrava 4:1
Pardubice – Vinohrady 8:2
Pardubice – Astra Sarnen 5:1
Pardubice – Umea IBF 4:1
Pardubice – Sparta Praha 2:3
Pardubice – Otrokovice 3:1
Pardubice – Umea IBF 4:3
Pardubice – Ostrava 8:3

V osmifinálové skupině Pardubičtí sice zaváhali a nestačili o gól na pražskou Spartu, i tak si však zajistili přímý postup do čtvrtfinále. V něm přetlačili otrokovické Panthers 3:1 a stejně jako loni se těšili na boje o medaile.

Ve druhém vzájemném souboji se švédskou Umeou to tentokráte bylo o něco vyrovnanější. Seveřané kladli větší odpor, ale přesto se nakonec z triumfu radovali Východočeši. Po roce se tak opět probojovali až do finále.

Čtyři branky v první půli Ostravu dokonale paralyzovali a Pardubičtí v utkání dominovali. Ostravské FBC sestřelil především Martin Zozulák, který vsítil pět branek. Ostravští už pouze snížili a Pardubice si tak po parádní jízdě a finálové výhře 8:3 zajistily zlato.

O první zlatou medaili z Czech Open se však nejedná. Už před osmi lety Pardubičtí triumfovali v otevřené kategorii. Teď si triumf zopakovali o úroveň výš.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*