Mistrovství světa 2016 se uskuteční v Lotyšsku Mistrovství světa 2016 se uskuteční v Lotyšsku
27. 8. 2015 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Cesta do Lotyšska vede přes Slovinsko. Reprezentaci čeká i souboj s Norskem

 



Čeští florbalisté už znají své soupeře pro kvalifikaci mistrovství světa 2016. Cesta do Lotyšska vede přes Slovinsko a svěřenci Radima Cepka vědí, že je čeká i prestižní duel s nebezpečným Norskem.

Kvalifikační skupina 4 se odehraje ve městečku Škofja Loka, které je slovinským centrem pro florbal. Slovinci se navíc vracejí do bojů o světový šampionát po čtyřleté odmlce. Minule se ani nepokoušeli kvalifikovat, neboť se tamní svaz potýkal s finančními problémy. Vedle domácího Slovinska a zmíněného Norska se Češi střetnou také se Srbskem, Itálií a Lichtenštejnskem.

„Minule jsme potkali týmy Německa a Dánska, což byly celky druhého sledu. Teď je tam Norsko, které je jistě silnější a je dobře, že budeme hrát v průběhu kvalifikace aspoň tenhle těžký zápas. Další utkání zřejmě skončí dvouciferně, ale i tak to bereme jako další důležitou část přípravy a přistoupíme k tomu zodpovědně,“ říká k losu trenér reprezentace Radim Cepek.

„Je dobré, že jedeme do Slovinska. Je to nové místo, dostaneme se s týmem do nového prostředí. I naposledy v Nizozemsku to bylo zajímavé a my jsme mohli pomoci propagovat florbal,“ těší se šéf národního týmu.

Na kvalifikaci už se nyní těší Slováci, které v domácím prostředí v Nitře čeká i souboj se světovými šampiony ze Švédska.

„Hodně se těšíme, hrát proti Švédům doma, to bude svátek. Naposledy jsme s nimi hráli v roce 2012 na MS ve Švýcarsku a dostali jsme naloženo. Teď by to mělo být určitě lepší, když budeme hrát před domácím publikem,“ říká slovenský reprezentant Marek Bulko.

Z Evropy se kvalifikuje do Lotyšska 10 týmů, vždy dva první z každé kvalifikační skupiny a dva nejlepší týmy ze třetích míst. Další dva účastníky dodá americká kvalifikace, kde se opět představí týmy USA, Kanady a Jamajky.

Tři celky se kvalifikují z asijské zóny, kde bude mít svou premiéru Thajsko.

Evropské kvalifikační turnaje a asijská část se odehrají mezi 3. a 7. únorem 2016, o týden později bude jasno o účastnících MS z amerických kontinentů.

Kvalifikační skupiny MS 2016

Evropa 1 (Nitra, Slovensko)
Švédsko
Slovensko
Rusko
Belgie
Francie
Island

Evropa 2 (Tallin, Estonsko)
Finsko
Estonsko
Dánsko
Rakousko
Nizozemsko

Evropa 3 (Lochow, Polsko)
Švýcarsko
Německo
Polsko
Španělsko
Velká Británie
Gruzie

Evropa 4 (Škofja Loka, Slovinsko)
Česká republika
Norsko
Srbsko
Itálie
Slovinsko
Lichtenštejnsko

Amerika (Denver, USA)
USA
Kanada
Jamajka

Asie a Oceánie (Thajsko)
Japonsko
Austrálie
Korejská republika
Singapur
Nový Zéland
Thajsko


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*