Hana Koníčková na snímku z utkání proti M-Teamu. Foto: Jari Turunen - jat.kuvat.fi
30. 9. 2015 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Galapředstavení Koníčkové. Ale čtyři branky může v NST dát kdokoliv, směje se

 



Haně Koníčkové zatím angažmá ve Finsku sedí. Jejímu týmu se daří, připsal si skalp mistryň z SC Classic a v neděli předvedla Koníčková nevídané představení: na výhře Laappeenranty se podílela čtyřmi brankami. Sama ale svůj výkon zlehčuje: „Čtyři branky může dát v NST kdokoliv,“ říká.

Třetí utkání NST proti TPS Turku se proměnilo v exhibici, tým Koníčkové zvítězil 13:2 a česká reprezentační obránkyně k tomu přispěla čtyřmi brankami. „Hráli jsme proti soupeři, který nám nechával více prostoru pro to tvořit hru, než soupeři v prvních dvou utkáních,“ popisuje průběh jednoznačného zápasu. „Všechna utkání jsou ale tady více tělo na tělo, v rychlosti,“ hledá rozdíly.

Enormní problém to prý ale není. „Když jste soustředěná jenom na to, jak má vypadat vaše hra, tak to funguje,“ pochvaluje si Hana Koníčková.

A vyzdvihuje také připravenost spoluhráček. „Trenéři nám říkali, že náš nedělní soupeř – TPS – hraje v sobotu ligové utkání nedaleko našeho města, takže se můžeme přijít podívat. Když se pak nepovinně sejde na hale 13 hráček, tak co to asi znamená?,“ pokládá řečnickou otázku.

A vzápětí si odpovídá. „Opět jsme byli na soupeře dobře připraveni,“ usmívá se. A svůj výkon proti Turku zlehčuje. „Čtyři branky? Ty tady může dát kdokoliv! Vždyť naše obranná dvojice má za tři utkání pět branek a šest asistencí,“ směje se Koníčková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*