Zwinggi složila úspěšný reparát a poslala Chur do semifinále. Foto: Flickr IFF
2. 10. 2015 Ženský florbal (3) KOMENTÁŘŮ

Krutá škola kontrů. Herbadent podlehl Churu 2:8, řádila Zwinggi

 



//OHLASY PO UTKÁNÍ// Podruhé v řadě to českému týmu nevyšlo. Loni vystavily nečekanou stopku Churu v semifinále Poháru mistryň Vítkovice, letos se o totéž pokusil Herbadent. Druhé překvapení na svůj účet už ale švýcarské mistryně nedopustily a mladý tým Herbadentu porazily 8:2. Hned šesti body se blýskla Katrin Zwinggi.

Herbadent se dlouho držel, bohužel ale nedával branky, což se Churu dařilo. „Soupeřky jsme mohly porazit,“ smutnila po utkání útočnice Herbadentu Lucie Pilíková.

Pozitivní určitě bylo, že Herbadent se soupeře nebál a zkoušel útočit. Především formace okolo Katrin Zwinggi ale Pražankám zle zatápěla. „Nervózní jsem nebyla, asi i díky tomu, že jsem absolvovala zápasy v reprezentaci,“ popisovala Pilíková.

Právě Zwinggi byla klíčovou postavou utkání, z osmi branek se podílela hned na šesti.

Neřešíme to, loňský rok je pryč a teď je tady nový turnaj, nová lokace a nová výzva,“ usmála se při vzpomínce na loňskou bolestivou porážku. Ani sama za sebe větší motivaci necítila. „Ne, to ne. Podstatná u hraní florbalu je vášeň a láska ke hře. A tu já mám,“ řekla.

Chur o svém vítězství definitivně rozhodl po uplynutí poloviny utkání, kdy třemi slepenými brankami utekl do vedení 5:0. V poslední třetině se Herbadent přeci jen dočkal dvou úspěchů, jenže Piranha skórovala třikrát.

Není divu, že v pražském táboře panoval smutek. Od druhé třetiny jsme určitě byli i lepší na míčku. Bohužel oni dávali góly a my ne, což byla ta zásadní chyba,“ řekla Lucie Pilíková. To Katrin Zwinggi ocenila strategii. „Je důležité postavit si správný herní plán a dodržovat jej, to se nám dnes podařilo,“ pochvalovala si klíčová postava švýcarského celku v dnešním utkání.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Jorge napsal:

    Kdyby neměla Pilíková tolik nesmyslných a zbytečných ztrát, kdy to tahala jen sama na sebe… a namísto toho by radši posouvala míček tak rychle jako Švýcarky, tak by možná měla čas si všimnout, že soupeřky nebyla reálná šance porazit.

    Zlepšená hra Herbadentu ve třetí třetině byla jen a jen zásluhou nižšího tempa Švýcarek, které jen šetřily síly.

    • Petr napsal:

      Pokud se v Herbadentu něco nezmění, tak se titulu letos opět nedočkají. Včerejší zápas a v zásadě i předchozí dvě prohraná Superfinále toho byla jasným důkazem. Všechny zápasy totiž nabídky stále stejný obraz – bezradnost a neschopnost něco změnit s nepříznivým vývojem utkání.
      1. Odchod zkušených hráček je citelný a není adekvátně typově nahrazen.
      2. Hráčky jsou pomalé, a to i bez balonku. Pěším přechodem do útoku nelze dnes střílet branky, natož vyhrát.
      3. Hráčky nejdou do osobních soubojů nebo je prohrávají, chybí silové typy, oproti Chodovu.
      4. Hráčky nezvládají základní technické dovednosti, jako je přesné zpracování balonku, střelba z první a ani přesné přihrávky na statickou hráčku. Tragické zejména od hráček s reprezentační zkušeností.
      5. Zřejmě chybí trenérská dovednost změnit přístup a reagovat na vývoj zápasu. Hráčky se stále pokouší o totéž a vytvářejí stále stejné chyby.
      6. Týmu na lavičce chybí muž, anebo alespoň mužský přístup, který by vnesl do hry silovější přístup a taktiku.
      Týmu hra stačí na devět slabších domácích soupeřů, nikoliv již na Vítkovice a Chodov, nemluvě o silnějších zahraničních soupeřích. O to tragičtější, že téměř všechny branky včerejšího zápasu s Churem padly přes první pětku Herbadentu, která kupila chyby, absolutně neměla pokrytý střed hřiště a nefungoval pravý obránce. To, že takto padlo shodně hned několik branek, jde ale také na vrub trenérek, které toto umožnily svou neměnnou rigidní taktikou.

      Vyjádření Pilíkové je sice z kategorie takových, jakoby byla na jiném zápase, ale ona alespoň patřila k těm lepším na hřišti.

  • Petr napsal:

    Fotka je typická pro vývoj zápasu. Obránkyně Čapková, která by na tom obrázku vůbec neměla být vidět, tam prostě vidět je (navíc si tak nějak výklusem dobíhá), švýcarská cesta na českou branku je volná…

Napsat komentář

*