Boleslavští se musejí smířit s brzkým vyřazením. Foto: flickr IFF Boleslavští se musejí smířit s brzkým vyřazením. Foto: Flickr IFF
2. 10. 2015 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Konec přišel dřív, než to začalo. Boleslav si Pohar mistrů neužije

 



Sen Mladé Boleslavi o medaili z domácího Poháru mistrů skončil. Domácí technologové měli pasáže, ve kterých byli lepší než soupeř, ten byl ale efektivnější v proměňování šancí. Mladá Boleslav tak nakonec podlehla Švýcarům 2:6.

Utkání začalo ve velkém tempu, v prvních pěti minutách střídala jedna šance druhou. Do zajímavé pozice se dostal Natov, ale neuspěl. Do poloviny první části ještě stihla Boleslav přežít oslabení, až v jeho samém závěru zahrozil Mendelin, ale trefil jen Rytychovu hruď.

Přesto šli Švýcaři do vedení – v polovině první části totiž chybu v rozehrávce potrestal Deny Känzig. Posléze ve velké příležitosti neuspěl Ekl a do konce první periody se tak ještě jednou prosadili hosté, když Zimmermann předvedl nečekanou a nechytatelnou otočku.

Do prostřední periody vstoupila Boleslav velmi aktivně, ale byli to opět hosté z Ersingenu, kdo skóroval. Nenápadným švihem v ideální výšce totiž Rytycha překonal Mendelin. Hosté poté na chvíli převzali otěže utkání a přežili oslabení, Boleslav se ale vzpamatovala a udeřila: krásnou kombinaci zakončil kapitán Jelínek.

Wiler byl efektivní a po zásluze vyhrál 6:2. Foto: Flickr IFF

Wiler byl efektivní a po zásluze vyhrál 6:2. Foto: Flickr IFF

Paradoxně poté následovalo druhé slabší období Boleslavi, jež technologové ale přežili a v závěru periody opět zatlačili, nicméně neuspěli. Především poté, co Jiří Curney prostřelil zeď, hala doufala v branku, ale brankář Wolf míček našel v malém brankovišti.

Jak druhá třetina pozitivně skončila, tak ta třetí špatně začala. Rychlý protiútok totiž zakončil do Rytychovy branky Fankhauser. Boleslav nicméně ukázala, že zbraně nesloží a Curney dokázal přesným backhandem snížit.

Jenže přišlo pětiminutové vyloučení Natova poté, co kolenem trefil Bischofbergera. Technologové dlouho a úspěšně bránili, v závěru ale natáhl Wittwer a na jeho ránu Rytych nedosáhl. Domácí ještě zkusili hru bez brankáře, ale vyšel z ní pouze úspěšný nájezd Väänänena, který uzavřel skóre na konečných 2:6.

Čtvrtfinále Poháru mistrů v Mladé Boleslavi:

Wiler – Mladá Boleslav 6:2 (2:0, 1:1, 3:1)
Branky: 10. Dany Känzig (Šebek), 17. Adrian Zimmermann (Hirschi), 25. Mendelin (Väänänen), 44. Fankhauser (Matthias Hofbauer), 55. Wittwer (Bischofberger), 60. Väänänen (TS) – 29. Jelínek (Salát), 47. Curney (Jelínek). Rozhodčí: Gross, Larinovs (oba Lotyšsko). Vyloučení: 2:1, navíc Natov (Bol.) 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 1372.

Hvězdy zápasu:
*** Lukas Meister
** Jan Jelínek
* Tatu Väänänen

Wiler
Wolf 4

Wittwer 3, Meister 4
Väänänen 4, Bischofberger 4
Šešulka 3, Hirschi 3

Fankhauser 3, M. Hoffbauer 3, Louis 3
Mendelin 4, Kekkonen 3, Manninen 3
Šebek 3, Zimmermann 3, Kanzig 4

Mladá Boleslav
Rytych 3

Jelínek 4, Krzyžanek 3
Kadlec 2, Kološ 3
Gwuźdź 2, Křenek 1

Natov 2, Curney 4, Salát 3
Ekl 2, Fojta 2, J. Bouška 2
Tad. Chroust 2, Pluhař 2, Tom. Chroust 2
navíc Mátl 2


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*