Florbalistky Mory se staly prvními finalistkami Poháru mistryň. Foto: Flickr IFF
3. 10. 2015 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Mora je ve finále. Rozhodla už v první třetině

 



Pohár mistryň má první finalistky. Florbalistky Mory potvrdily v utkání s Churem roli favoritek a zvítězily 10:5. O výhře rozhodly Švédky již v první třetině, přesněji v prvních patnácti minutách, které vyhrály dílčím skóre 6:1. Finále si tak zahraje útočnice Tereza Urbánková.

Byl to skutečně drtivý začátek: v 9. minutě první třetiny to bylo již 4:0 pro Moru. Řádila především Andréason, která mimochodem dovršila hattrick už v patnácté minutě. Na druhou stranu, KAIS otevřel několik okének v obraně a třeba jen Dominioni ve třech vyložených šancích neuspěla.

Góly přitom padaly jako přes kopírák: Piranha měla problémy na úrovni velkého brankoviště, které Mora důsledně trestala. Přesto se ve dvanácté minutě dočkala snížení po prudkém švihu Marti.

Do konce periody ale padly ještě tři branky a do šaten se šlo za stavu 6:2 pro Moru.

Ve druhé části nejprve Wijk využila přesilovou hru, za Chur odpověděla Marti, ovšem poté dala branku ve vlastním oslabení Holmbom. To byl signál pro oddechový čas Švýcarek, po kterém šla do hry Hanka Lacková.

Taktická porada pomohla, Chur se stal vyrovnanějším soupeřem a právě Lacková po povedené kombinaci snížila na 4:8 z pohledu Churu, což byl také konečný stav druhé třetiny.

Na začátku poslední části dostala Piranha příležitost přesilovky, kterou nevyužila, nicméně na 8:5 dokázala snížit později Marti. Švýcarky byly nadále aktivnější. Po zbytečném vyloučení Andréason, která osekala brankářku Heini, dostaly možnost být už skutečně blízko, nicméně ji opět nevyužily.

A poté už Švédky nepřipustily komplikace: prosadily se Holmbom s Andréason a stanovily konečné skóre na 10:5 pro Moru.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*