Finské mistryně SC vystavily Chodovu stopku. Foto: Flickr IFF
3. 10. 2015 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Do rozjetého vlaku naskočily lvice pozdě. Po porážce s Classic končí

 



Boj o medaile pro české týmy na Poháru mistryň 2015 končí. A je to velká škoda, Classic totiž rozhodně byl k poražení, nicméně už ve třetí minutě utekl do dvoubrankového vedení, což se později ukázalo jako klíčové. Chodovské lvice totiž sice mocně dotahovaly, jenže finským mistryním podlehly 3:4.

Prvních deset minut bylo ze strany Chodova špatných, lvice působily zakřiknutě. A Classic, jmenovitě Eliisa Alanko, toho uměla využít. Nejprve proměnila v branku nadějnou rozehrávku a ve 3. minutě využila po rychlé otočce okolo branky chybu v rozehrávce. Ve dvanácté minutě se navíc prosadila Suomalainen.

Zlomem v první třetině se stala situace, kdy Vrátná po krásném sólu nabila Paulovičové, byť bývalá opora Liberce nemířila mezi tyče. Chodov se od té chvíle zmátořil a snížení skóre na sebe nenechalo dlouho čekat: pět minut před první sirénou se Vojáčková prosadila umístěnou přízemní ranou, stejná hráčka v závěru periody snížila na rozdíl jediné branky, když pohotově dorazila střelu Vrátné.

Zlepšení bylo patrné i prvních pár sekund druhé třetiny, jenže přišla špatně rozebraná rozehrávka a branka Rantaly. Do poloviny zápasu ještě oba týmy přežily oslabení. Druhá polovina prostřední periody nabídla nejbojovnější florbal, na hřišti se přiostřilo a v samém závěru druhé třetiny přežil Chodov oslabení po vyloučení Tožičkové.

Poslední část začala nadějně, vyloučena byla Ella Alanko, která trefila holí do obličeje Terezu Pilíkovou. Lvice soupeře zatlačily a vytvořily si několik slibných příležitostí, branku ale nedaly. Snížení se dočkaly na konci 48. minuty, kdy přesně natáhla Tučková.

Závěr 53. minuty přinesl přesilovou hru Classic, kterou ale Finky nevyužily a několikrát měly co dělat, aby nepustily Chodov do brejku. V poslední minutě si Chodov ještě vytvořil tlak, ale neskóroval a nedočkal se tak kýženého vyrovnání.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*