Falun ukázal svou třídu a po výhře 11:2 bez problémů postoupil. Foto: Flickr IFF
3. 10. 2015 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran byl bez šance a prohrál 2:11. Jsme ještě lepší než loni, říká Enström

 



Každý Goliáš se jednou může dostat do pozice Davida. Tatranu, Goliášovi českého florbalu, se to stalo v sobotu večer, kdy se musel postavit Falunu, dost možná nejlepšímu týmu, který kdy běhal po florbalových hřištích. Utkání skončilo jednoznačnou prohrou 2:11, určitým příslibem do budoucna může být výkon ve třetí periodě.

Bezbrankový stav udržel Tatran necelých dvanáct minut, poté se prosadil Palmen, následován Skogem, ač ten zřejmě stál v malém brankovišti. „Po dvě třetiny to bylo těžké utkání, nicméně v té třetí byl Tatran lepší. Dvě třetiny jsme odehráli dobře, jednu špatně,“ hodnotil utkání Rasmus Enström.

Pro nezaujatého fanouška to byla radost pohledět: nesmírně kvalitní řešení herních situací, nevypuštění jediného souboje. Falun ukázal, že je v současnosti asi třídou sám pro sebe. „Máme dobrý tým, dobře poskládaný. Máme rádi florbal, dáváme rádi branky a víme, co je náš cíl: vyhrát zítra zlato,“ usmál se Enström.

Tatran se snažil favoritovi vzdorovat, ale nenacházel recept. „První půlka zápasu byla hrozná, vždyť jsme ji prohráli snad 8:0. Pak to bylo lepší, ale stále..,“ hodnotil utkání Miroslav Mayer.

Ukázalo se, že porazit Falun zůstane nedostižným snem. „Muselo by se toho hodně sejít, museli bychom mít štěstí, museli bychom blokovat, ale něco nám pořád chybělo,“ řekl Mayer.

A skutečně, čtyři minuty po polovině utkání se při přesilovce, navýšené o další signalizované vyloučení, dokázal prosadit Fridrich. „Určitě vidím pozitiva ve druhé půlce, kdy jsme se jim snažili vyrovnat. Ale je to strašně těžké, vše hrají v obrovské rychlosti a pro nás je to ponaučení, že musíme makat na 100% v tréninku,“ snažil se najít plusy Miroslav Mayer.

Nejlepší periodou z pohledu Tatranu byla poslední část, ve které dokázal soupeři občas také zatopit a nakonec ještě skórovat zásluhou Filipa Ulmana „Budeme to brát jako úspěch. Včera bylo povinností postoupit, opak by byl obrovským zklamáním. Byl to pro nás zápas podzimu s tím, že ten dnešní si můžeme jít užít,“ přiznal Miroslav Mayer.

Na druhou stranu, Falun až do závěrečné sirény bavil přítomné diváky řešením situací, které skutečně připomínaly celek z jiné galaxie. „Ztratili jsme Tera, ale získali jsme dobré hráče, takže jsme ještě lepší,“ uvedl Rasmus Enström.

Podobně jako včera tak vynikl výkon Michala Rebra, a to přes jedenáct inkasovaných branek. „Michal Rebro byl náš absolutně nejlepší hráč. Dostal sice 11 branek, takže nedostal cenu za nejlepšího hráče, ale chytil nějakých 20 – 30 jistých branek,“ složil Mayer brankáři poklonu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*