Buldoci postupují do semifinále. Foto: Martin Dvořák Buldoci postupují do semifinále. Foto: Martin Dvořák
5. 10. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Dvě úspěšné rozehry => tři body. Buldoci v moravském derby porazili Otrokovice 5:4

 



Pohár mistrů v Mladé Boleslavi je minulostí a na pořad dne se vrátila mužská superliga. V televizním utkání se ve Zlíně postavili proti sobě otrokovičtí panteři a brněnští buldoci. Hosté prakticky po celé utkání dobývali obranný val Otrokovic, aby vzápětí mohli začít znovu, protože z rychlého kontru inkasovali. Nakonec si ale ze Zlína vezou tři body, když v samém závěru utkání využili dvě rozehrávky.

Otrokovice od začátku utkání vsadily na totální defenzivu podpořenou rychlými protiútoky. Za celou první třetinu vyslaly na branku Brna pouze tři střely, jedna z nich ovšem byla tou jedinou gólovou: Vaněk totiž pohotově využil přesilovou hru.

Buldoci se dočkali až na začátku 27. minuty. Jiří Koutný si milimetrově pohlídal případnou vysokou hůl a ze vzduchu překonal Michajloviče. Obraz hry byl ale podobný: Brno bylo více času u míčku, nicméně se mu nedařilo dostat se do optimálních střeleckých příležitostí, zatímco domácí stále spoléhali na brejky.

A zásluhou Martina Nagyho šli podruhé do vedení, bleskově ale stihl odpovědět první brankou v utkání Mendrek.

Ve třetí části vrátil domácím potřetí vedení Krchňáček, vzápětí vyrovnal Krajcigr a nakonec poslal Otrokovice počtvrté do vedení Vaněk.

Jenže hostům se povedl oddechový čas. Bezprostředně po něm se z rozehrávky prosadil Ondráček a tři minuty před koncem bylo srovnáno. Rozhodující moment přišel 45 sekund před závěrečným hvizdem třetí třetiny: po typické florbalové rozehrávce se podruhé prosadil Mendrek a zajistil tak svému týmu tři body. „Řekli jsme si dopředu, jak to chceme sehrát a přesně jsme to udělali. Se štěstím nám to tam spadlo, zaplať Bůh za tři body,“ uvedl šťastný střelec v přenosu České televize.

Panthers Otrokovice – Bulldogs Brno 4:5 (1:0, 1:2, 2:3)
Branky:
 11. Vaněk (Petřík), 38. Martin (Večeřa), 43. Krchňáček (Kořený), 48. Vaněk – 27. Koutný (Krajcigr), 38. Mendrek (Žižka), 46. Krajcigr (Koutný), 57. Ondráček (Bauer), 60. Mendrek (Ondráček). Rozhodčí: Černý, Janoušek. Vyloučení: 0:3. Využití: 1:0. Diváci: 382.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*