Hanka Lacková nakonec nastoupila do obou utkání svého týmu. Foto: Flickr IFF
9. 10. 2015 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Už jsem se smiřovala s tím, že si doma zase nezahraji, přiznává Lacková

 



Její nasazení patřilo k největším překvapením uplynulého Poháru mistryň v Mladé Boleslavi. Hanka Lacková sice ze Švýcarska vzkazovala, že kvůli zranění lokte do bojů nezasáhne, nakonec ale za svůj Chur nastoupila. O nějakou zmatečnou taktiku se ale nejednalo, zkušená útočnice přiznala, že už se pomalu smiřovala s tím, že si před domácím publikem opět nezahraje.

Už by to skoro vypadalo jako nějaké prokletí: když hrála reprezentace žen domácí mistrovství světa, Lacková v týmu chyběla. O rok později měl v Praze zastávku podnik EuroFloorball Tour a útočnice laborovala se zraněním chodidla. A do třetice by ji stopku vystavilo zranění ze švýcarského Superpoháru. „Říkala jsem si, že si zase před českým publikem nezahraji. Strašně by mě to mrzelo a už jsem se s tím také smiřovala, byla jsem ráda, že tady můžu být alespoň s týmem. A nakonec jsem si i zahrála,“ popisuje radostně.

Nicméně šlo o rozhodnutí na poslední chvíli. Nebylo to příliš plánované. Nakonec jsem naskočila do tréninku dříve, než jsem měla, protože jsem v Boleslavi prostě chtěla hrát. Tak jsem to zkusila,“ usmála se.

Chtěla by ale hrát kdekoliv, nikoliv jen před domácím publikem. „Hraji vždy ráda a chci hrát všechno, nedělám rozdíl jestli hrajeme ligu, pohár nebo přátelský zápas a kde hrajeme,“ hodnotí.

Zranění lokte ji prý příliš nelimitovalo. Při trénincích a utkáních bolest nevnímám, takže jsem nakonec hrála,“ prozradila. Sama ale ví, že v konečné fázi šlo o rozhodnutí trenéra. Záleží na něm, jestli postaví hráčky, které trénovaly nebo to riskne se mnou,“ usmála se.

Risk nakonec vyšel, Lacková patřila k nejlepším hráčkám svého týmu. Chtěli jsme do finále, cíl každého týmu je jít do finále. Prohráli jsme si utkání v první třetině, kdy jsme byli nedůrazní před bránou. Takové chyby nemůžeme dělat,“ hodnotila semifinálový duel s Morou, do kterého Piranha prošla přes Herbadent.

Utkání popsala věrně, vždyť od druhé části byl Chur kvalitním soupeřem. Druhá a třetí třetina byla super, bohužel jsme ale dostali dost branek,“ povzdechla si. Viděli jsme ale, že Švédky jsou hratelné. Nicméně ztráta čtyř branek z první třetiny už byla pro nás nedosažitelná,“ zakončila.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*