Simonovi Palménovi přestup z Warbergu do Falunu pomohl k reprezentační nominaci. Foto: Jonas Ljungdahl. Simonovi Palménovi přestup z Warbergu do Falunu pomohl k reprezentační nominaci. Foto: Jonas Ljungdahl.
24. 10. 2015 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Hvězdní Švédové přivezou do Brna i nováčka Palména

 



Švédská reprezentace bývá tradičně největším favoritem každého klání, kterého se zúčastní, a nejinak tomu bude i na blížícím se EFT v Brně. Hlavní trenér Jan Erik Vaara na turnaj nominoval tým plný hvězd. Reprezentační debut si odbude Simon Palmén.

21letý útočník Falunu se nedávno ukázal na Poháru Mistrů a dlouho na něj nezapomenou zejména příznivci Tatranu. V utkání proti úřadujícímu českému šampiónovi totiž Palmén zaznamenal gól a 3 asistence a díky tomu se dostal do All Stars Teamu celého turnaje. Daří se mu i v lize, kde ze 6 zápasů nasbíral 10 bodů.

Právě obhájci z Falunu mají v kádru největší – sedmičlenné – zastoupení, nechybí v něm ani Alexander Galante Carlström a Rasmus Enström. Brněnští fanoušci se mohou těšit i na další velká jména švédského florbalu. Do moravské metropole přijede kapitán Pixba Martin Östholm nebo vytáhlý blonďák Kim Nilsson, který je jediným hráčem týmu působícím mimo švédskou Superligu.

Překvapením nominace je pak výběr gólmanů. Na listopadový turnaj nepojede veterán Patrik Aman ani jeho stabilní partner v brankářské dvojici z posledních let Viktor Klinsten. Šanci dostane „třetí vzadu“, falunský Johan Rehn a nepříliš zkušený Jonathan Paulsson z Helsingborgu.

Nominace Švédska na turnaj EFT v Brně (6.-8. 11.)

Brankáři
Jonathan Paulsson – FC Helsingborg
Johan Rehn – IBF Falun

Obránci
Tobias Gustafsson – Linköping IBK
Thomas Holmgren – IBF Falun
Emil Johansson – IBF Falun
Robin Nilsberth – Storvreta IBK
Martin Östholm – Pixbo Wallenstam IBK
Mattias Samuelsson – Storvreta IBK
Rasmus Sundstedt – Storvreta IBK
Mattias Wallgren – Warberg IC

Útočníci
Alexander Galante Carlström – IBF Falun
Rasmus Enström – IBF Falun
Rikard Eriksson – Warberg IC
Joel Kanebjörk – AIK IBF
Johannes Larsson – IBF Falun
Linus Nordgren – FC Helsingborg
Kim Nilsson – Grasshopper Club Zürich
​Simon Palmén – IBF Falun
Jimmie Pettersson – Storvreta IBK
Alexander Rudd – Storvreta IBK
Johan Samuelsson – Granlo BK
Jonas Svahn – IBK Dalen


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*