Luděk Ondráček a Radek Krajcigr. Foto: Martin Dvořák Luděk Ondráček a Radek Krajcigr. Foto: Martin Dvořák
29. 10. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Gól v čase 0:02! Ondráček se oženil, změnil číslo a teď má i český rekord

 



(VIDEO) Rychleji to možná snad už nejde. Luděk Ondráček stanovil nový rekord české nejvyšší florbalové soutěže, jen necelé tři sekundy trvalo, než se po úvodním buly míček z jeho hole čepele třepetal za Petrem Weissgärberem. Časomíra se zastavila v čase 0:02.

Rázem je v čele statistik a vyrovnal nejrychlejší gól florbalové historie (ve stejném čase v roce 2009 skórovala ve švédské lize Therese Karlsson z KAIS Mora v utkání s Engelholmem). „Nikdy se mi nic podobné nepovedlo. Na letních turnajích sice občas vyhraju buly sám pro sebe a pak střílím, ale v lize to je výjimka. Po buly jsem vystartoval dopředu, balón se ke mně šťastně odrazil a tak jsem vystřelil. Obránci s brankářem byli asi ještě na D1, prostě to tam spadlo,“ vyprávěl o bleskové akci po utkání.

Nejrychlější gól Tipsport SuperligyNejrychlejší gól historie Tipsport Superligy! V zápase proti TJ Sokol Královské Vinohrady už po 2 vteřinách poslal Bulldogs do vedení Luděk Ondráček!!

Posted by Bulldogs Brno on 29. říjen 2015

Přitom před sezonou přemýšlel o tom, jestli už florbalu nebylo dost. V sestavě Buldoků ztratil pozici, věčně vysedával na střídačce a řešil, co dál. Letos je ale všechno jinak. Našel chuť, hraje v elitní lajně a je nejproduktivnějším hráčem týmu. Staré časy jsou zpátky.

„Je pravda, že jsem v loňském roce dostával málo prostoru, což bylo i spojené s menší produktivitou. Letos se zatím daří nejen mně, ale i týmu, takže je zatím spokojenost,“ vypráví Luděk Ondráček.

Luděk Ondráček. Foto: Martin Dvořák

Luděk Ondráček. Foto: Martin Dvořák

„Každopádně je to i díky tomu, že jsme si sedli s klukama v lajně a náš výkon zvedl Krajda (Radek Krajcigr, pozn. red.), který vybojuje strašně moc míčů a je pro nás moc platný hráč,“ dodává.

Věci se ale změnily pro střelce Buldoků i mimo florbal. A pro mnohé nečekaně přišla i změna tradičního čísla 96, „V osobním životě je to nyní velká pohoda. V srpnu jsme do toho praštili, bylo už na čase po tak dlouhé době,“ komentuje s úsměvem sňatek se snoubenkou Zlatou. „A i v pracovním životě to jde, takže super,“ pochvaluje si Ondráček.

Svatba Luďka Ondráčka. Foto: facebook

Svatba Luďka Ondráčka. Foto: facebook

A proč ona změna čísla na zádech? „Jarda Balaštík ukončil kariéru a loni to byla u něj taky celkem trápenka. Tak jsem si řekl, že změna je život,“ směje se. Číslo teď má po vzoru jiného hokejisty. „Mats Zuccarello je komplexní hráč i hračička. Líbí se mi, jak hraje. Na to, jakou má postavu, je obdivuhodné, že se tak výrazně dokáže prosazovat v NHL. I na letních turnajích už dva roky nosím číslo 36, tak jsem si ho změnil i do sezony,“ vysvětluje brněnský florbalista.

Jak byla šestadevadesátka u něj zažitá, tak mu paradoxně v klubu udělali rozcvičovací dres ještě s tímto číslem. „Ale tu změnu jsem potřeboval, začalo to jít. Možná to není tím číslem, ale kdo ví…“

Od státního svátku roku 2015 je tedy Luděk Ondráček nejrychlejším florbalovým střelcem. A kdoví, jestli bude jeho rekord kdy překonán. „Nemyslím, že by šel dát gól za vteřinu. To by někdo musel z buly rovnou vystřelit na prázdnou branku. I ty dvě vteřiny mě úplně zarazily. Musím se na to podívat ze záznamu, jak to přesně bylo, protože si pamatuju jen míček na čepeli a pak jen, jak se raduju. Ani nevím, kam to letělo…“

Luděk Ondráček. Foto: Martin Dvořák

Luděk Ondráček. Foto: Martin Dvořák


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*