Sokol Pardubice. Foto: Štěpán Černý Sokol Pardubice. Foto: Štěpán Černý
2. 11. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Byla to poslední šance, ulevil si Zozulák. Pardubice pořád mohou hrát o play off

 



Konečně! Pardubický Sokol naplno bodoval, a kdyby vítězství nepřišlo na Vinohradech, asi by museli ve městě perníku přehodnotit plány. Tým totiž stále myslí na osmou příčku, i když jde v právě probíhající sezoně všechno proti němu.

Nový trenér Ondřej Vichr měl úsměv na rtech, když jeho svěřenci vyhráli Czech Open v kategorii Pro. Vše vypadalo tak skvěle. Odhodlání hráčů konečně prolomit ten prokletý postup do play off. Jenže florbal je nevyzpytatelný sport a vše se mění z minuty na minutu. Těsně před startem ligy se Pardubičtí dozvěděli o odchodu kanonýra Radka Krajcigra, který odešel za prací do konkurenčního Brna. A další těžkou ránu utrpěl Sokol, když vyšlo najevo, že mozek elitní formace Jakub Burian asi bude až do konce sezony mimo hru.

Jakub Burian. Foto: facebook Sokol Pardubice, Stanislav Kolařík

Jakub Burian. Foto: Facebook Sokol Pardubice, Stanislav Kolařík

Když se do toho započítají ztracená utkání, která měl tým fantasticky rozehrané, nebo inkasovaný gól v poslední sekundě v Litvínově, znamenající bod mínus, je zřejmé, že nálada v kabině musela být na bodu mrazu.

A tak snad leccos obrátí sokolské derby, které Pardubice vyhrály 7:4 zejména díky parádnímu startu (4:0 po první třetině), návratu střeleckého štěstí Martina Zozuláka (4+1) a nakonec i skvělému výkonu gólmana Jakuba Levínského (49 střel).

„Pro nás to byl ten zápas těžký hlavně psychicky. Vstup do sezony se nám moc nepovedl, a kdybychom ztratili i na Vinohradech, tak by ta naše situace už byla hodně složitá,“ říká trenér Ondřej Vichr. „Vítězství je důležité hlavně pro naši hlavu. Máme teď 14 dnů na to, abychom se připravili na Ostravu, což bude další klíčové utkání,“ dodává.

V klíčových momentech to na sebe vzal jako už několikrát v minulosti Martin Zozulák. A třeba jako v lednu v Riegrových sadech, kdy zatížil konto domácích bilancí 4+4. „Byla to asi poslední šance, jak se dostat zpět do hry o play off. A určitě mi ty čtyři góly pomohly, trochu jsem se trápil. Třeba v předchozím zápase s Bohemkou jsem mohl dát tak 5 gólů, ale nešlo to. Teď tam konečně spadlo skoro vše,“ ulevil si lídr týmu.

Ten si drží hodně slušný průměr více než dvou kanadských bodů na zápas. „Já ale vnímám, že těch gólů bych měl dávat určitě víc po odchodu Krajcigra a zranění Buriho,“ podotýká. Bilance 10+7 ho i tak řadí na 6. místo superligových statistik. „Tentokrát konečně spokojenost. Tak snad to bude pokračovat dál,“ věří Martin Zozulák.

Sokol Pardubice. Foto: Štěpán Černý

Sokol Pardubice. Foto: Štěpán Černý

A Ondřej Vichr má o trochu lepší spaní. „Úleva je to samozřejmě velká, protože kdyby to nevyšlo, táhli bychom si s sebou nejen docela velké bodové manko, ale hlavně to psychické.“


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*