Prague Masters. Foto: Pavel Krupička, AllStar Foto Prague Masters. Foto: Pavel Krupička, AllStar Foto
12. 11. 2015 Turnaje (0) KOMENTÁŘŮ

Prague Masters odstartovalo. S rekordním počtem týmů i krásným jubileem

 



Turnaje série TCSE šlapou podle jasně daného rozvrhu: červenec patří dětem, srpen vozíčkářům a (elitním) ženám i mužům a listopad… ten je vyhrazen florbalovým veteránům. Letos tomu není jinak. Oblíbené Prague Masters se rozběhnou už zítra a vyvrcholí v sobotu, kdy se odehrají finále. O tom, že toto veteránské klání táhne, svědčí rekordní počet přihlášený týmů: letos se jich v Praze představí 68 (vloni jich bylo 66).

Na jubilejní desáté Prague Masters zavítá řada obávaných celků. V ženské kategorii nechybí suverénní Vítkovice Selection, které budou obhajovat loňský titul. Jejich hlavními sokyněmi budou čiperné Chodičky nebo nebezpečné hráčky Ovocných Bází – mužstva, které už na Prague Masters získalo nejvíce medailí ze všech českých týmů.

V „juniorské“ kategorii (Muži 35+) bude jistě úřadovat norská Sveiva, která je po loňském zlatu řádně sebevědomá. Z českých mužstev se v této kategorii objeví například Pohodový 100D, tým, který si před rokem došel pro stříbrné medaile. V nejsledovanější kategorii Muži 40+ se diváci mohou těšit na švýcarský Wiler Ersigen nebo švédský Göteborg. Mezi favority budou patřit i Vítkovice Oxdog.

Turnaj se odehraje na třech halách (Hamr, Tatran a Kotlářka) s tím, že sobotní finálový den proběhne v areálu Hamr Braník. Ve čtvrtek na hráče i hráčky čeká Warm-Up Party, která se stejně jako loni uskuteční v populárním podniku Hard Rock Cafe.

Vzhledem k tomu, že většina účastníků turnaje už má nejlepší florbalová léta za sebou, k turnaji logicky patří i vzpomínání. Ventilovat nostalgii bude možné na tradiční Lávka párty. Na sobotní veselici se bude jíst, pít a také se tu budou promítat fotografie z předešlých ročníků i z letošního bojů. Na párty rovněž budou vyhlášeni nejlepší hráči a hráčky turnaje.

Podzimní Praha se těší na neoficiální mistrovství světa veteránů. Tak neváhejte a přijďte florbalové vysloužilce podpořit – první utkání začínají už zítra po poledni!


Autor: Jan Zikmund



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*