Slovenská reprezentace na minulém MS žen v ČR. Slovenská reprezentace na minulém MS žen v ČR.
17. 11. 2015 Reprezentace žen (14) KOMENTÁŘŮ

ŠOK: Slovenky pojedou na MS bez Patakyové

 



Nominaci na blížící se MS žen v Tampere zveřejnili i Slováci. A skrývá v sobě jedno velké překvapení – chybí v ní opora pražského ELITE Tímea Patakyová.

Teprve 18letá ofenzivní obránkyně, která věkem patří ještě do reprezentace juniorek, se v únoru zúčastnila úspěšné kvalifikace na MS a proti Velké Británii se blýskla hattrickem. Na finálový turnaj se ale nepodívá. Čeští trenéři Jaroslav Marks a Martin Řehák se svým slovenským kolegou Michalem Cvancigerem ji do dvacetičlenného kádru nezařadili.

Tímea Patakyová (č. 9) v nominaci na MS senzačně schází. Foto: Flickr IFF.

Tímea Patakyová (č. 9) v nominaci na MS senzačně schází. Foto: Flickr IFF.

Mezi vybranými je i pět zástupkyň z české extraligy: 3 z Vítkovic (sestry Šponiarovy a Denisa Ferenčíková) a 2 z Herbadentu (Lucia Košturiaková, Alexandra Ferencová). S tuzemskou nejvyšší soutěží mají zkušenosti také Katarína Klapitová a Romana Janegová.

Mimo výběr naopak kromě Patakyové zůstaly další pamětnice kvalifikačního úspěchu – mladá útočnice Šárka Boľová z Herbadentu nebo bývalá hráčka ELITE v současnosti působící v Nitře Miroslava Kadučáková.

Ofenzivními tahounkami by měly být, vedle hráček se zahraničními zkušenostmi, Paulína a Kristína Hudákovy. Dvojčata, která v létě pomohla Tatranu k vítězství na Prague Games, v dosavadních 9 zápasech slovenské nejvyšší soutěže za Spišskou Novou Ves nasbíraly neuvěřitelných 54, respektive 44, kanadských bodů.

Nominace Slovenska na MS žen v Tampere (4. – 12. prosince)

Brankářky
Radka Mládenková (FBC Mikuláš Prešov)
Karolína Krištofová (ŠK 98 Pruské)

Hráčky do pole
Viktória Bobotová (FbK Tvrdošín)
Alžbeta Ďuríková (Wizards Bern /SUI)
Alexandra Ferencová (Herbadent SJM Praha 11 /CZE)
Denisa Ferenčíková (1. SC Vítkovice /CZE)
Rebeka Gáliková (NTS Nemšová)
Kristína Hudáková (FbK Kométa Spišská Nová Ves)
Paulína Hudáková (FbK Kométa Spišská Nová Ves)
Romana Janegová (ŠK Slávia Nitra)
Michaela Ješšová (FbK Tvrdošín)
Katarína Klapitová (Wizards Bern /SUI)
Lucia Košturiaková (Herbadent SJM Praha 11 /CZE)
Valéria Malichová (NTS Nemšová)
Dominika Sádecká (NTS Nemšová)
Andrea Šidlová (ŠK 98 Pruské)
Michaela Šponiarová (1. SC Vítkovice /CZE)
Zuzana Šponiarová (1. SC Vítkovice /CZE)
Jana Trošková (ŠK 98 Pruské)
Veronika Turčáková (FbK Tvrdošín)

Trenéři
Jaroslav Marks
Martin Řehák
Michal Cvanciger


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Tomáš napsal:

    Šok? Robíš si srandu? 😀 Osobné sympatie by si mal dať v článkoch bokom a keď už o niečom, tak objektívne, pán ,,znalec“ …

  • Diťous napsal:

    Dominiku,vážně? Šok? 18letý talent nepojede na ženské MS a je to šok? Co takhle zdravý rozum? Překvapení je absence Nötzli, Legowske…překvapení je nominace Shamaniny, která si MS zahraje po 18letech, po dlouhé herní pauze. Ale ŠOK, že se trenéři SVK repre rozhodli nevzít mladou holku? To nemyslíš vážně!

  • FBK napsal:

    No tak hlavně, že dala hattrick. Pro autora to je očividně tak úžasný počin, že když není v nominaci, tak je to hned ŠOK 😀

  • benq napsal:

    Ano,použit slovo šok tak trochu nie je na mieste.Skor ma zaráža dovod pre ktorý tam nie je. Ak píšete o osobných sympatiach tak zo strany pána Markaa ide o osobnu nesympatiu, ked sa na adresu Patakyove vyjadril že ju mal rád kým hrala pod jeho vedením v IBK Hradec Králove(len na okraj,po nie príliš slávnom a serioznom ukončení posobenia v IBK), no po prestupe do Elite Praha a odmietnutí extraligového Jíčína, kde momentálne posobí p.Marks ju vraj nemože ani cítit.
    Ak je toto skutočný dovod, tak to je šok hovoriaci o profesionalite p.Marksa.
    Fanúšikov floorbalu však v tomto prípade može tešit jedno, že p.Marks už bude onedlho patriť do florbalovej histórie (v ČR už do nej patrí) a Patakyová ešte bude mat možnost ukázat čo v nej v skutočnosti je a či jej neúčast na tohtoročných MS je, alebo nie je oprávnená. Možno už na budúcoročných MS junioriek kde má zatial miestenku ak p.Marks nerozhodne inak.

  • Makyyy napsal:

    Co to má se sympatiemi, pane Tomáši? Asi tak znalec.

    • Tomáš napsal:

      Príde mi naozaj moc prepísknuté napísať k nenominácii 18-ročnej hráčky, ktorá bola v seniorskej repre zatiaľ iba na kvalifikácii na MS začiatkom tohto roka, slová ako šok, alebo senzácia. Z toho pohľadu mi vychádza jediné, že autor použil v článku svoje osobné sympatie voči tejto hráčke, inak si to vysvetliť neviem …

  • Makyyy napsal:

    Tuto hráčku jsem několikrát viděla hrát jak za Elite, tak i za Hradec a je to velký tahoun týmu a střelec. Teď spíš obránkyně, která hned zaujme stylem hry, důrazem a ještě je neskutečně rychlá. Dlouho jsem neviděla tak dobrou hráčku, kterou si všimnete na hřišti už jen tím, že vyniká nad ostatníma na první pohled a osobně se divím, že hraje „jen“ v Elite. Tak se příště zkuste lépe informovat a podle mě je i velké plus, že hraje slovenka českou extraligu, protože je to větší krok ke zlepšení než na Slovensku, kde má florbal jinou úroveň. Osobně je i pro mě šok,že není v nomimačce, protože si to v 18 letech zaslouží.

  • Emirates napsal:

    Šok by to byl, kdyby to byla tahounka repre. Zatím je to jen nadějná talentovaná hráčka a my se můžeme jen domnívat, že trenér měl pádný důvod ji nenominovat. Takže vzhledem k jejím kvalitám a tomu, že hraje v české nejvyšší soutěží, je její absence v nominaci na MS do jisté míry překvapením, nikoliv však šokem. Tohle je opravdu nadnesené.

  • sergej sergejevič napsal:

    Patakyova je minimalne autorova oblubenkyna ak nie nieco viac…..šok by bol ak by nenominovali napr. Košturiakovu alebo Ferenčikovu..pri pohlade na zostavu by hrala aj tak niekde v 3 lajne ak vobec

  • Lukasek napsal:

    Šok je možno prehnané slovo, no je to minimálne zaražájuce.Je to talentovaná hráčka a i keď nejde na MS do Finska, tak verím, že sa predvedie na MS v Kanade, kde zažiary a na ďalších MS už v ženách (ak sa dostane do nomimačky v čo verím a dúfam) ukáže svoje kvality týmto „odborníkom“ 🙂

  • Lukasek napsal:

    😀 😀 Ty jsi mě teď upřímně hodně pobavil, protože očividně víš hovno ty..:D 😀

Napsat komentář

*