Matěj Jendrišák se stal ve Švédsku respektovaným hráčem. Foto: www.svenskalag.se Matěj Jendrišák se stal ve Švédsku respektovaným hráčem. Foto: www.svenskalag.se
17. 11. 2015 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Jendrišák při rozcvičce před Karlstadem zlomil čepel. S novou pak exceloval

 



Matěj Jendrišák znovu ukázal svou extratřídu. O předminulém víkendu na EFT v Brně možná nebyl tolik vidět jako obvykle, ale po návratu do Švédska v něm Linköping opět našel tahouna s parou ledoborce. Jendrišák se 5 body podílel na výhře svého celku 6:4 nad Karlstadem a byl to jeho bodově nejvydařenější duel v Superlize, v níž působí od začátku minulé sezony.

A to přitom do duelu nevstupoval zrovna v ideálním rozpoložení. „Po národním týmu jsem nebyl v nejlepší náladě,“ přiznal v rozhovoru pro švédský web Innebandymagazinet. „A pak jsem ještě při rozcvičce zlomil svou oblíbenou čepel, takže jsem si musel vzít novou florbalku. Měl jsem trochu obavy, jak mi to s ní v zápase půjde,“ svěřil se.

Nakonec obavy nebyly na místě. Spoluhráči Gustavu Fritzellovi přihrál na první gól utkání, pak si při samostatném nájezdu chladnokrevně počkal, gólman takové nervy neměl a lovil míček ze sítě po střele české hvězdy.

Tak už o havířovském odchovanci píší švédská média, přitom na severu je takový respekt nesnadné si vydobýt. Jendrišák ho má. A spolu s ním důvěru trenéra, který ho posílá na klíčové situace, což zase vyzdvihují experti.

Nepovedené EFT brzy český forvard dostal z rukou. „S přibývajícím časem jsem se cítil lépe a lépe. Pomohli mi kluci v týmu a taky jsem měl štěstí,“ komentoval s typickou skromností svůj velký večer, který v závěru rozlouskl 2 trefami.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*