Jana Vojáčková (vlevo) a spol. se mohou radovat z důležitého vítězství. Foto: Facebook Florbal Chodov Jana Vojáčková (vlevo) a spol. se mohou radovat z důležitého vítězství. Foto: Facebook Florbal Chodov
17. 11. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Favorité nestříleli: Vítkovice daly ELITE jen 3 góly, Chodov Vinohradům 5

 



Hráčky Chodova mají nejproduktivnější útok v extralize, ovšem proti posledním Vinohradům to nepotvrdily. Mistryně se musely spokojit s výhrou 5:2 a žádnou salvu gólů nepředvedly ani Vítkovice. Ty měly ovšem v ELITE daleko těžšího protivníka, navíc Pražankám skvěle zachytala Martina Gécová. Do osmičky pro play off se prodraly Židenice, jež přestřílely Jičín 6:4.

Vítkovice jako by po výhře nad Herbadentem procházely útlumem. V neděli byly rády, že v Olomouci uhájily nejtěsnější vítězství, nyní loňské mistryně ne a ne zlomit ELITE. Gécová jim za 2 třetiny za 28 střel pustila jen 2, a když krátce před druhou přestávkou snížila Veronika Zittová, zápas najednou nabral na náboji.

ELITE mělo šance na vyrovnání, ještě víc jich však měly domácí hráčky na rozhodnutí. To přišlo až 26 vteřin před koncem. Při přesilovce se trefila Andrea Pastušková, jež přitom naskočila až na závěr zápasu.

Chodov se v minulém kole zaskvěl 19brankovou lavinou do sítě Jičína, proti kvalitativně srovnatelným Vinohradům to bylo z jeho strany docela jiné. Anna Kutnarová v brance žlutočerných se proti bývalým spoluhráčkám překonávala a ani tentokrát nedostala v extralize víc než 6 gólů. Hráčky před ní výborně blokovaly a favorit se poprvé prosadil až v polovině duelu!

A i když jeho náskok narostl až na 4:0, další bývalá hráčka Chodova Kristýna Jiříčková se přičinila o 2 trefy a Vinohrady to v závěru zkoušely v 6. Lucie Primusová jim však po 13 vteřinách vzala naději definitivně. „Dnes nás zachraňovali bojovníci a mladí, zbytek nepředvedl ani svůj průměr. Můžeme být rádi za tři body,“ oddechla si trenérka vítězek Michaela Marešová.

Nejvyšším rozdílem tak vyhrál Herbadent, jenž v tradičním derby častých soupeřů z play off porazil Tatran 8:3. Ovšem ani tohle nebyla jednoznačná jízda od začátku do konce. Střešovice dokonce po 1. třetině vedly a po 40 minutách držely nadějný stav 2:3. Na víc už jeho týmu nestačily fyzické síly a Herbadent postupně náskok zvyšoval. I díky Lucii Pilíkové, která nedávné parťačky rozesmutnila 3x. „Soupeřky jsme trochu podcenily,“ přiznala trenérka vicemistryň Markéta Šteglová.

Ostrava nastoupila na hřišti Bohemians bez své tahounky a nejlepší střelkyně soutěže Veroniky Káčové. Iveta Wolfová sice dělala všechno pro to, aby ji nahradila, podílela se na všech 4 trefách FBC a ještě nastřelila břevno, jenže za stavu 2:2 našly i domácí hráčky svou hvězdu zápasu. A Lucie Veselá 4 zásahy získala zelenobílým pohodlný náskok. Ve sváteční den si cestu na Děkanku našlo 179 diváků.

Liberec se oklepal z 10brankového přídělu od Herbadentu a proti Olomouci dokráčel ke 4. výhře v sezoně. Crazy girls byly jedinými favoritkami, jež potvrzovaly svou roli od začátku. Brzy si vypracovaly vedení 3:0 a do konce jej už jen hlídaly. „Zápas nám vyšel po taktické i herní stránce, naše hráčky měly od začátku herní převahu. Pouze 4minutový výpadek zapříčinil 2 branky, které jsme inkasovaly,“ vyzdvihla trenérka Lenka Bartošová. Střelecky střetnutí vyšlo Lucii Veidlové, jež se raduje z prvního hattricku v extralize.

Židenice se po bídném vstupu do sezony vzmáhají, proti Jičínu vyhrály už potřetí za sebou a premiérově se objevily v osmičce pro boj o titul. Trenér Martin Hájek přesto od svých svěřenkyň čekal v utkání víc. „Bylo to bohužel z naší strany celkem nepovedené. To, co jsme si řekli, jsme hráli pouze v určitých pasážích hry. Po většinu zápasu jsme měli vypnuté hlavy,“ posteskl si.

Výsledky 10. kola:

1. SC Vítkovice Oxdog – ELITE Praha 3:1
FAT PIPE Florbal Chodov – TJ Sokol Královské Vinohrady 5:2
Tatran Omlux Střešovice – Herbadent Praha 11 SJM 3:8
FbŠ „pipni.cz“ Bohemians – FBC ČPP BONUSIA Ostrava 8:4
Crazy girls FBC Liberec – TEMPISH FBS Olomouc 5:2
Sokol Brno Židenice Florbal.com – FBK Jičín 6:4


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*