Bohemians odsunuli Tatran v tabulce za sebe. Foto: Štěpán Černý Bohemians odsunuli Tatran v tabulce za sebe. Foto: Štěpán Černý
19. 11. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Premiérové trefy Nenonena a Brautfergera nestačily, Bohemians jdou v tabulce před Tatran!

 



Dohrávku 10. kola Superligy ovládli na Děkance domácí Bohemians. Úřadující mistr Tatran potřetí v sezoně vyšel ze zápasu bodově naprázdno a propadl se až na 5. místo tabulky za svého dnešního soupeře!

V hale Klokanů byl od začátku k vidění pěkný florbal a postupně začaly padat i góly. Bohemians se po slepených trefách Martina Šimka a Pavla Čiháka dostali hned do dvoubrankového vedení.

Snížení obstaral Mikko Nenonen. Finský obránce, jenž se v rozhovoru pro klubový Facebook svěřil, že jazykovou bariéru se svými spoluhráči zatím dokáže odbourat pouze po pár pivech, vstřelil svůj vůbec první gól v Superlize.

Představujeme vám finskou posilu – Mikko Nenonena!

Posted by Tatran Střešovice on 14. listopad 2015

Krátce po přesném zásahu své zahraniční posily měl Tatran velkou šanci na vyrovnání. Filip Ulmann ale trestné střílení neproměnil a neujala se ani následná přesilovka.

Druhým premiérovým střelcem večera v dresu Tatranu se stal 17letý mladík Petr Brautferger, na jeho snížení ale odpověděl opět Martin Šimek a zelenobílí dvougólové vedení až konce prostředního dějství nepustili. Po trefě Jiřího Kolíska se totiž prosadil na druhé straně novopečený reprezentant Lukáš Kuncman.

Před polovinou poslední části zkusil zavelet k obratu kapitán Marek Deutsch, který při přesilovce vyzval ke skórování svého jmenovce Vávru a připsal si vůbec první kanadský bod po návratu mezi mantinely. Málokdo ale v tu chvíli tušil, že to je naposledy, co se Tatranu podařilo dostal míček za výtečně chytajícího Ivana Ponomareva.

Proti svým bývalým spoluhráčům se činil na opačném konci hřiště i Michal Rebro. Martin Kisugite si na něm vylámal zuby při trestném střílení, narozdíl od Tatranu v první třetině ale Bohemians následnou početní výhodu proměnili – hattrick dovršil Martin Šimek. Svěřencům někdejšího Bohemáka Jiřího Jakoubka se nevydařila ani závěrečná powerplay, při níž zpečetil nečekanou výhru Klokanů Radek Mandík.

Děkujeme Miroslav Táborský, za originální hlas Voldemorta v českém znění. Vyzraje zítra Bedlova armáda na Tatran Střešovice?! 🙂 #bedlapotter #jedinenebelvir #avadakedavra #nenitofamfrpal #tohlejederby

Posted by FbŠ Bohemians on 18. listopad 2015

Trenérský souboj bývalých spoluhráčů a kolegů vyhrál florbalový blázen Michal Jedlička. Obhájce titulu prohrál teprve třetí zápas z deseti utkání, při extrémně vyrovnané situaci na čele Superligy se ale propadl až na 5. místo o bod právě za Bohemians.

FbŠ Bohemians – Tatran Omlux Střešovice 7:4
Branky: 10. M. Šimek (Höffer), 11. Čihák (Šárka), 26. Höffer, 30. M. Šimek (Čihák), 39. Kuncman (Bagin), 57. M. Šimek (Bagin), 60. Mandík (Šárka) – 15. Nenonen, 28. Brautferger, 36. Jiří Kolísko (M. Vávra), 50. Vávra (Deutsch). Rozhodčí: Vojtěch Sýkora – Jiří Dolanský. Vyloučení: 2:2. Využití: 2:1. Diváci: 205.

Hvězdy utkání
*** Ivan Ponomarev
** Martin Šimek
* Michal Rebro


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*