Chodovská radost. Foto: Florbal Svitavy. Chodovská radost. Foto: Florbal Svitavy.
21. 11. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov ve třetí třetině zabral a zůstane v čele, Vítkovice deklasovaly Bohemku

 



Chodov měl utkání 11. kola Tipsport superligy na půdě Otrokovic rozehrané dobře, ale v úvodu třetí třetiny pustil soupeře do vedení. Pražané však nakonec po skvělém finiši vyhráli 10:5 a minimálně do příštího kola zůstanou na prvním místě tabulky. Ve druhém sobotním utkání Vítkovice porazily Bohemians 10:4.

Celek z Jižního Města nevstoupil do zápasu v Otrokovicích špatně, když skóre otevřel Ondrušek. Jenže Otrokovičtí favoritovi vzdorovali a ještě do přestávky vyrovnali. Ve druhém dějství to byli opět Pražané, kteří odskočili, ale Panthers znovu dokázali ztrátu smazat.

Do třetí části se šlo za stavu 3:4 pro hosty. Pak přišel nečekaný obrat. Z poslední třetiny stihlo uběhnout jen 20 vteřin a Petřík zařídil srovnání. O šest minut později navíc obrat dokonal Martin Nagy.

Chodovští se ale z nepříznivého vývoje dokázali otřepat a předvedli parádní závěr zápasu. Během pěti minut se trefili pětkrát (!), v závěru zasadili soupeři ještě desátý úder a definitivně rozhodli o osudu utkání. Hattrickem se prezentoval kanonýr Ondrušek. Chodov porazil Otrokovice 10:5.

OTROKOVICE – CHODOV 5:10

Bohemians působili v dosavadním průběhu superligy jako příjemné překvapení. Před zápasem s Vítkovicemi byli navíc namlsaní čtvrtečním vítězstvím nad Tatranem. Zápas na hřišti Vítkovic se jim však vůbec nevydařil.

Svěřenci Michala Jedličky sice šli na Dubině do vedení jako první, ale ještě do první přestávky stihli domácí skóre otočit. „Klokani“ pak v úvodu druhé periody vyrovnali zásluhou Davida Šimka, bylo to však naposledy, kdy drželi se soupeřem krok.

Vítkovičtí pak totiž zasadili svému soupeři čtyři přesné zásahy (dva z nich zaznamenali v pětiminutové početní výhodě), svůj náskok v úvodu třetí dvacetiminutovky ještě navýšili a duel nakonec ovládli 10:4. Matejčík a spol. si tak připsali druhé vítězství v řadě a odskočili sedmé Spartě na pět bodů.

VÍTKOVICE – BOHEMIANS 10:4


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*