Patrik Šimíček skóruje proti Spartě. Foto: Ladislav Káňa Patrik Šimíček skóruje proti Spartě. Foto: Ladislav Káňa
22. 11. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Ostrava zničila Spartu desítkou a poslala ji do nejistoty. Krajcigr už dal 20 gólů!

 



Před polovinou základní části florbalové Superligy se ostravské FBC stihlo vrátit na osmou příčku a do nejistoty dostalo debaklem 10:3 pražskou Spartu. Na čelo tabulky střelců se dostal Radek Krajcigr z Brna, který hattrickem do sítě Litvínova zaokrouhlil svůj dosavadní účet na 20 gólů.

Litvínov přijel do Brna v roli outsidera a Buldoci navíc potřebovali napravit dvě nepříjemné prohry z posledních dnů. A tak se hlavně v první třetině hosté nestačili divit, jak s nimi Brno cvičí. Jenže i přesto byl Litvínov dlouho ve hře, a když po Hertlově gólu šli hosté na přesilovku, byla na tribunách cítit nejistota, zda se i tentokrát zápas nějak nezvrtne.

Litvínov ale početní výhody nevyužil a pak naopak končili jeho hráči až příliš často na trestné lavici. Sudí poslali snaživé hosty na trestnou hned šestkrát, z toho jednou měli výhodu plných pět minut za poměrně kuriózní záležitost.

Bivoj totiž doplatil na chybu v zápise a přišel jak o Tomáše Skalitze, který odešel do šaten s červenou kartou, tak i o Jiřího Horáka, který šel pykat na trestnou.

Každopádně Brno čtyři z šesti nabídnutých přesilovek proměnilo a tím získalo dostatečný náskok. Buldoci museli být za nabídnuté příležitosti rádi, neboť jinak byla jejich hra plná nepřesností. Spolehnutí ale bylo zcela jistě na Radka Krajcigra, který dal tři góly, aniž by potřeboval přesilovky a v polovině soutěže navýšil své gólové konto na číslo 20.

BULLDOGS BRNO – LITVÍNOV 10:4

Sparta jela do Ostravy v roli mírného favorita, ale také s varováním posledního vzájemného duelu, kdy dostala na hřišti FBC 8 gólů. Domácí tým si naopak byl dost dobře vědom, že nezdar z duelu s Otrokovicemi může hodně zkomplikovat boj o osmé místo, a tak byla na hřišti cítit hlavně obrovská domácí chuť po vítězství.

Sparta sice v určitých pasážích zápasu měla navrch, ve druhé třetině šla na chvíli do vedení a domácí celek přestřílela, touha borců z FBC ale byla silnější.

Ostravě pomohly dva slepené góly na konci druhé třetiny, při kterých otočila z 1:2 na 3:2 a když následně na začátku poslední části ubránila už třetí oslabení, začaly Spartě docházet morální síly. Čtyři góly v rozmezí pěti minut pak donutily i gólmana Beneše opustit branku, jenže ani náhradník Kotouček už rozjeté FBC nezastavil. Domácí si po 11 kolech zapsali na konto 12 bodů a dohnali Spartu. Ta má sice k dobru derby s Vinohradami, ale i přesto si jistě představovala poklidnější boj o osmé místo.

OSTRAVA – SPARTA 10:3

Pražské derby mezi Tatranem a Vinohradami přilákalo přes 300 diváků a tak byla ve střešovické „stodole“ netradičně nejvyšší návštěva neděle. Domácí tým po ztrátě s Bohemians potřeboval naplno bodovat, a tak byla opravdu patrná jeho snaha o co nejrychlejší vedení. Jenže proti byl hlavně gólman Karel Mrkos, který dlouho držel Vinohrady ve hře. Tatranu do klidu nakonec pomohly dva slepené góly, ten druhý dával svým bývalým spoluhráčům Jan Svoboda.

Ale v první třetině se nenudil ani Tomáš Kafka, který často musel hasit kontry SKV a nakonec také inkasoval po Kroupově pokusu.

Střešovice ve druhé třetině dostaly zápas pod kontrolu a i díky gólu Kuboviče měly klid na hokejkách. Čtvrtý a pátý gól pak přidali Fridrich a Němeček v přesilovce. Vinohrady sice hrály sympaticky a dokonce se pokusily i při čtyřgólové ztrátě o power-play, s osudem utkání už ale nic nezmohly.

TATRAN – VINOHRADY 6:2


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*