Martin Řehák (vpravo) už florbalistky Jičína nevede. Foto: Flickr IFF
14. 12. 2015 Reprezentace žen (2) KOMENTÁŘŮ

Slovenky jsou bez trenérů, Marksův realizační tým rezignoval

 



Slovenské florbalistky budou mít nové trenérské vedení. Realizační tým Jaroslava Markse totiž na své posty bezprostředně po návratu ze světového šampionátu ve Finsku abdikoval. Slovenky sice zaznamenaly oproti šampionátu v Brně a Ostravě posun o jednu příčku, nesplnily ale hlavní cíl, kterým bylo umístění do šestého místa.

Zklamání bylo na tvářích realizačního týmu patrné už po neúspěšné nájezdové bitvě s Lotyšskem, která rozhodla nejen o tom, že Slovenky nebudou hrát na turnaji o vysněnou pátou příčku, ale hlavně se jim nepovede posunout se v žebříčku týmů do nejlepší osmičky tak, aby na domácím šampionátu za dva roky startovaly v jedné ze dvou elitních základních skupin.

Těžko říci, co by na rozhodnutí realizačního týmu změnila případná výhra nad Polskem v utkání o 7. místo. Z důvodu nesplnění výkonnostního cíle, který jsme si vytyčili před Mistrovstvím světa 2015 ve Finsku a kterým bylo umístění se do 6. místa a postup mezi prvních osm družstev na světě, odstupuji z pozice trenéra žen slovenské florbalové reprezentace. Spolu se mnou se vzdává funkcí celý realizační tým. Děkuji za pomoc a projevenou důvěru v průběhu celého období,“ stojí v oficiálním prohlášení, které Jaroslav Marks předal SZFB. Společně s tím tak na lavičce končí také trenér Jičína Martin Řehák.

U slovenských ženských reprezentací působil od roku 2010, absolvoval celkem tři ženské šampionáty.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*