Bohemians - Vinohrady 7:2 Bohemians - Vinohrady 7:2
21. 12. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Na florbal přišel kotel z Ďolíčku a Bohemians v derby nadělovali

 



Poslední florbalový zápas nejvyšší české soutěže mužů v roce 2015 vyhráli Bohemians nad SKV hlavně díky hattricku Martina Kisugiteho. Tomu aplaudoval kotel fotbalových fanoušků vršovického klubu, „klokani“ totiž na televizní duel pozvali i zástupce věhlasného kotle ze severní tribuny z Ďolíčku.

Televizní duel byl ale dlouho plný nudy. Nebýt Kisugiteho gólových příspěvků a hlasitých zelenobílých příznivců, byla to místy podívaná, ze které bolely oči. Obrany se zaměřily na blokování střel a gólmani tak měli usnadněnou úlohu.

Vinohrady inkasovaly první gól a při dobývání branky klokanů se pak projevila jejich horší hráčská kvalita. Vázla jim rozehrávka a možnost obratu prováhali hosté v přesilovkách, kde si téměř nevypracovali žádnou šanci.

Bohemians nakonec v závěru navýšili vedení až na 7:2, když se trenérovi Jedličkovi povedl filigránský kousek a při power-play soupeře také odvolal gólmana a poslal na hřiště jako šestého hráče Zapletala. Chvíli se hrálo na obou stranách bez brankářů, až se musel gólman SKV vrátit do brány, ale vzápětí inkasoval právě od Zapletala.

„První ani druhá třetina nebyla dobrá, ale nakonec jsme vyhráli o pět gólů. Chtěli jsme být do třetího místa, takže teď nás může mrzet prohra se Spartou,“ glosoval po utkání Tomáš Kindl.

Radost z druhého televizního hattricku měl Martin Kisugite, který i tentokrát nastoupil v útoku. „Je to myslím náhoda, že mi to tam před kamerami padá. Příště to bude zase někdo jiný,“ říkal po utkání. Takticky to prý Bohemians vyšlo. „Počkali jsme si na ně, útočili do plných a mohli jsme pak při kontrech dobře zakončovat,“dodal a také poděkoval fanouškům. „Nejsme na takovou atmosféru moc zvyklí, takže nás to dost potěší,“ usmál se Martin Kisugite.

Klokani tak vstoupí do nového roku na páté příčce. Vinohrady naopak zřejmě prováhaly možnost poprat se reálně o play-off. Sedm kol před koncem základní části ztrácejí na osmou Ostravu šest bodů.

Dohrávka 15. kola Tipsport superligy:

FbŠ Bohemians – TJ Sokol Královské Vinohrady 7:2 (1:0, 2:1, 4:1)
Branky:
15. Kisugite (Kuncman), 29. Kisugite (D. Šimek), 33. Bagin (Tůma), 51. Kisugite (Kindl), 55. Kindl (D. Šimek), 60. Zapletal, 60. Bagin (Kisugite) – 36. Kroupa (Renčín), 52. Renčín (Bína). Rozhodčí: Dolanský, V. Sýkora. Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: 1260.


Autor: red



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*