Eliška Krupnová je oporou Pixba. Foto: Per Wiklund
21. 12. 2015 Ženský florbal - Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Gól a přihrávka Krupnové Pixbu víc než na bod nestačilo

 



Řada českých reprezentantek se z mistrovství světa vrátila do svých zahraničních klubů ve formě. Ovšem například tahounka národního týmu Eliška Krupnová dělala v dresu Pixba, co mohla, ale prohru v magnetu švédské Superligy neodvrátila. Porážku musela v dresu vedoucího týmu skousnout i Hana Koníčková, její NST ale v čele soutěže zůstalo. Ani gól Michaely Mlejnkové k bodům nevedl.

Krupnová své Pixbo na hřišti KAIS Mora, týmu Terezy Urbánkové, držela dlouho v naději na výhru. Nejdřív mu svou 9. trefou v sezoně získala vedení, v 57. minutě si pak připsala asistenci u trefy na 3:2. Jenže Mora v duelu dvou rivalů vyrovnala a stejně jako v jarním semifinále Superligy nakonec svého soka pokořila. Prohra v prodloužení znamenala pro Pixbo sesun z vedoucí příčky, na níž jej nahradilo díky lepšímu skóre IKSU. Mora je 4.

Koníčkové NST ve vedení vytrvalo, i když v duelu 1. s 2. taktéž padlo v prodloužení. Česká univerzálka přichystala proti Classic vyrovnávací gól 31 vteřin před koncem, ovšem sestry Alanko vrátily v nastavené 5minutovce výhru na stranu svého týmu. NST nyní vede ligu o jediný bodík.

O další 3 body zpátky je SB-Pro, jež doma nečekaně podlehlo Porvoo 6:8. Hana Sládečková byla v dresu poražených mimo elitní 3 formace, Denisa Ratajová přihrála na jednu trefu a zaznamenala celkem 6. bod v ročníku.

Skvěle to střílí Michaele Mlejnkové. Nejproduktivnější hráčka minulé základní části české extraligy ovšem se svým Rychenbergem zaostává za očekáváním i za příčkami pro play-off. Po porážce od Churu ztrácejí Red Ants na postup do semifinále 2 body. Mlejnková v závěrečných vteřinách po spolupráci někdejších libereckých parťaček s Janou Lackovou už jen korigovala nezdar na 1:4. Svou 11. brankou v sezoně se vyhoupla na 4. příčku v pořadí střelkyň NLA. Radovala se tak starší ze sester Lackových, jejíž Piranha je o bod na 2. místě.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

  • Fan 2 napsal:

    Řada českých reprezentantek se z mistrovství světa vrátila do svých tuzemských klubů také ve formě. V letošních posledních dvou extraligových kolech, které se hrály ve třech dnech, vstřelily Denisa Billá, Adéla Bočanová a Jana Vojáčková po třech gólech. Dvěma góly pak zatížily konta svých soupeřek Martina Čapková, Veronika Enenkelová a Iveta Hyršlová. A jednou se do černého trefila Klára Leierová a Martina Řepková.

    Tak ať si reprezentantky i další florbalistky pěkně užijí vánoční svátky a v novém roce ať jim slouží zdraví a dělají nám svými výkony radost.

Napsat komentář

*