Eliška Krupnová je oporou Pixba. Foto: Per Wiklund
30. 12. 2015 Ženský florbal (11) KOMENTÁŘŮ

Královnou je Eliška Krupnová! TOP 10 českých florbalistek v roce 2015

 



Český ženský florbal prožil v mnohém přelomový rok. Několik hráček se vydalo zkusit štěstí do severských soutěží, přičemž Tereza Urbánková se hned na začátku právě probíhající sezony stala první českou vítězkou Poháru mistryň, a na hráčky čekalo mistrovství světa. Královnou se nakonec stala Eliška Krupnová, která prokázala mimořádný talent při zapadnutí do skládanky Pixba.

1. Eliška Krupnová (Herbadent Praha 11 / Pixbo Wallenstam, Švéd.)
Loni: 5. místo

Eliška Krupnová prožívá netradiční návrat do Prahy. Foto: Pavel Růžička

Eliška Krupnová. Foto: Pavel Růžička

Krupnová po svém přestupu potvrdila předpoklady k tomu, aby se ve Švédsku prosadila. Ze všech legionářek zvládla aklimatizaci dost možná nejlépe a řádí v úderné formaci slavného klubu. K oporám patřila také v reprezentaci, na více než čtvrté místo to ale českým florbalistkám nestačilo.

2. Denisa Ratajová (1. SC Vítkovice / SB-Pro Nurmijärvi, Fin.)
Loni: 3. místo

Denisa Ratajová vstřelila vyrovnávací branku na 2:2. Foto: SB-Pro

Denisa Ratajová (vpravo). Foto: SB-Pro

Také Ratajové sedl přechod do severských soutěží od pohledu lépe než spoluhráčce Sládečkové. Talentovaná univerzálka tvrdí obranu ve finském SB-Pro, na ženském šampionátu ale pro změnu nastupovala v elitní útočné formaci.

3. Lenka Kubíčková (1. SC Vítkovice)
Loni: 2. místo

Lenka Kubíčková. Foto: Flickr IFF

Lenka Kubíčková. Foto: Flickr IFF

Vítkovická brankářka ukázala, jak se má správně načasovat forma. Na mistrovství světa byla skvělá, o čemž asi nejlépe svědčí fakt, že v sestřihu pěti nejlepších zákroků šampionátu je zmíněna hned dvakrát a hned po mistrovství si ji vybrala Mora. Bohužel ji srazila nešťastná chyba v semifinále, mohla být výš.

4. Eliška Vrátná (Florbal Chodov)
Loni: –

Nelze hrát třeba na 90%, říká kouč Miroslav Janovský k utkání s Polskem. Foto: Martin Flousek, Český Florbal

Eliška Vrátná. Foto: Martin Flousek, Český Florbal

V loňské sezoně patřila k hlavním postavám chodovského tažení za titulem, výbornou formu si uchovala i přes léto. Naplno zazářila na světovém šampionátu, kde patřila k nejlepším hráčkám.

5. Tereza Urbánková (Florbal Chodov / KAIS Mora IF, Švéd.)
Loni: –

Česká reprezentace bude napravovat dojem z utkání se Švédskem. Foto: Flickr IFF

Tereza Urbánková. Foto: Flickr IFF

Chodovská střelkyně se dočkala zahraničního angažmá v Moře a stala se první Češkou, která kdy vyhrála Pohár mistryň. Také v reprezentaci patřila k oporám, jejímu vyššímu umístění zabránilo menší herní vytížení v nabitém kádru KAIS.

6. Michaela Mlejnková (Crazy girls FBC Liberec / Red Ants Rychenberg, Švýc.)
Loni: 8. místo

Michaela Mlejnková vyzkouší švýcarskou nejvyšší soutěž žen. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz

Michaela Mlejnková. Foto: Martin Flousek – xflorbal.cz

Nejproduktivnější hráčka minulé extraligové sezony se statečně pere s nástrahami angažmá ve Švýcarsku, na šampionátu ale k nejlepším nepatřila.

7. Hana Sládečková (1. SC Vítkovice / SB-Pro Nurmijärvi, Fin.)
Loni: 6. místo

CO 2015, Hana Sládečková. Foto: Pavel Růžička

Hana Sládečková. Foto: Pavel Růžička

Sládečková prožila úspěšné jaro, posbírala individuální ocenění, ale po přestupu do Finska se zatím hledá. Na rozdíl od spoluhráčky Ratajové nemůže najít stálé místo a naposledy třeba zůstala mimo sestavu.

8. Hanka Lacková (Piranha Chur, Švýc.)
Loni: 4. místo

Hanka Lacková. Foto: flickr IFF

Hanka Lacková. Foto: Flickr IFF

Starší ze sester Lackových nadále patří k oporám Churu, který pevně vládne švýcarskému ženskému florbalu. Na Poháru mistryň hrála zraněná, přesto patřila k nejlepším hráčkám svého klubu. V reprezentaci po dohodě s trenérem Janovským nehraje.

9. Martina Řepková (Florbal Chodov)
Loni: –

Martina Řepková. Foto: Flickr IFF

Martina Řepková. Foto: Flickr IFF

Řepková se vyprofilovala jako lídr Chodova a reprezentace. Fantastické představení předvedla v Superfinále, kvalitní výkony předvedla také v reprezentaci.

10. Lucie Veselá (FbŠ Bohemians)
Loni: –

Lucie Veselá přispěla k výhře nad Libercem dvěma góly.  Foto: FbŠ Bohemians

Lucie Veselá. Foto: FbŠ Bohemians

Útočnice Bohemians je v životní formě, kterou korunovala pozvánka do ženského národního týmu při turnaji série EuroFloorball Tour ve Švýcarském Willu.


Autor: red



KOMENTÁŘE

  • Hippias napsal:

    Může být, jen ta Vrátná mi přijde moc vysoko.

    Mimochodem, kdybyste zvažovali napsat TOP10 Slovenek, tak to hlavně nesvěřujte panu Hrubému. 😀

    • Jirka Bareš napsal:

      totéž platí, kdyby bylo potřeba napsat to bez pravopisných chyb:-)

      • Lanette napsal:

        Se o teu marido está fora em trabalho coeepmrndo bem as tuas saudades. O meu esteve quase 4 meses fora e fez mossa. Muita. Mas o tempo passa depressa, é o que vale nestes casos. Bj**

      • Chile – This is my first threaded comment! Just like you were one of the first to actually comment on my blog way back in the day… MM is wonderful about helping me pursue my passions and it’s so nice to have a partner that would rather me be happy than rich and miserable. I am a different person than when I work full time and the kicker is I “work” more hours per week now than I did at my full time job, but it fulfills me in a way I hadn’t expected. I like having a lot of irons in the fire and my creativity set ablaze!

      • http://www./ napsal:

        Kate – What a great session with you. Amazing pics. I love the fairy picture and the one in the high chair of the baby in that vest makes him look like an Exec that just needs to grow up.Look forward to seeing more.

    • Johnette napsal:

      André 04/08/2008 ResponderÉ triste ver que blogs, que existem a muitoooo tempo atrás (quando vocês nem conheciam wordpress e adjuntos), está ganhando donos da verdade e até uma profissão: &#oo;0;bl2gueir8&#82212.Maldita inclusão social.

  • fan 2 napsal:

    Žebříčky jsou vždy do značné míry založeny na subjektivním hodnocení a osobních sympatiích či antipatiích. Zvlášť ošidné je porovnávat hráčky působcí v zahraničí s těmi, které hrají naši extraligu, když legionářky asi málokdo skutečně viděl při hře. I z článků na internetu je zřejmé, že některé z top 10 ani pravidelně nehrají a ani na nedávném MS v Tampere některé z legionářek nijak nepřevýšily hráčky z extraligy a při tom je jich v top 10 většina.

    Může to však být i odrázem(ne)kvality naší nejvyšší soutěže. Nebylo rozšíření na 12 týmů přiliš uspěchané a neprospělo by zlepšení ženského vrcholového florbalu spíše přiznání si chyby a snížení počtu týmů, aby mohly během sezóny odehrát více kvalitních utkání? Švýcarsko, které je úspěšnější na MS než my, má 3557 registrovaných hráček a nejvyšší soutěž hraje 8 týmů. Proč tedy u nás, kde je 2651 registrovaných hráček máme extraligu se 12 týmy a ne třeba jen se 6? Pak by mohly hrát spolu týmy v základní části čtyři vzájemné zápasy a byly by to zápasy, ve kterých by nebylo předem jasné, kdo zvítězí.

    • Jirka Bareš napsal:

      S tím souhlasím, ještě bych upozornil na „úroveň“ první ligy a její, pro mne nepochopitelný formát, také bych ubral týmy jak v extralize, tak v první lize na deset. Nemá cenu si hrát na velkou supersoutěž, když na to zatím nejsou lidi.

  • Verdana napsal:

    A není to spíš o tom, že se těm babám moc nechce trénovat? Takže 6, 8,10,nebo 24 je úplně fuk.

    • Joyce napsal:

      1. Full time Worship Lead2. Part time Ch17;ren&#82ilds Lead (move to full asap)3. Part time community outreach Lead4. Part time Admin. Assistant

  • fan 2 napsal:

    Herní praxi žádný trénink nenahradí. Něco jiného je trénovat střelbu, přihrávky, souboje v tréninku a něco jiného je toto zvládat pod tlakem v zápase. A pochopitelně jiný tlak je při zápase např. prvního celku se třetím než např. prvního celku s desátým.

    Jestli se holkám chce nebo nechce trénovat zavisí v neposlední řadě na pestrosti tréninku. A pokud se někomu trénovat nechce nebo kvůli studiu či práci nemůže, tak musí tréneři tyto hráčky z týmů nekompromisně vyřazovat, ale to už jsme zase zpět u toho kolik týmů extraligu hraje.

Napsat komentář

*