Útočná formace Radka Krajcigra (v oranžovém) právě střílí jeden z mnoha gólů do sítě Litvínova. Foto: Bulldogs.cz. Obrana Litvínova má i v 1. lize spoustu mezer. Foto: Bulldogs.cz.
13. 1. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Žádná zvláštní příprava za tím není, usmívá se nad formou Brna čerstvý reprezentant Krajcigr

 



Nejlepší formu ze superligových týmů během vánoční pauzy nabralo Brno. Alespoň podle výsledků prvních dvou kol, v nichž Buldoci nasázeli neuvěřitelných 33 gólů! V tabulce drží skvělé 3. místo a jejich tahoun Radek Krajcigr si dokonce vysloužil premiérovou pozvánku do reprezentace.

3. ledna proti Ostravě 16 gólů, o týden později v Litvínově dokonce 17. Na výkonech hráčů z moravské metropole evidentně vánoční přejídání a silvestrovské oslavy nezanechaly žádné stopy, takže svým soupeřům připravili po svátcích nepříjemnou nadílku. Krajcigr při ní obstaral hned 8 z 33 zásahů a vyšvihl se zpět do čela tabulky střelců před Toma Ondruška.

Podobnou gólovou explozi přitom nepředvedl poprvé. „Podobný výkon se mi povedl již v loňském play-down proti SKV, kdy jsem ve dvou zápasech vstřelil 9 branek,“ vzpomíná kanonýr na své představení v dresu Pardubic. A oceňuje i hru svých spoluhráčů: „Ty branky samozřejmě nepadly pouze mojí zásluhou. Bez kluků, kteří mi na ně bravurně přihráli, přestože kolikrát mohli sami zakončit, by jich jistě nebylo tolik.“

Na střelecké konto Brňanů ale přispělo i mnoho dalších hráčů včetně juniorů Petra Voltnera nebo Václava Černocha, proti Litvínovu se trefil 4krát Jakub Mendrek. Naordinovali snad trenéři Kohút a Kadlec přes Vánoce Buldokům speciální střelecké tréninky? „Žádná zvláštní příprava za tím není, je to nejspíše pouze souhra nejrůznějších okolností,“ usmívá se Krajcigr.

Odchovanec Havlíčkova Brodu má už teď na kontě 42 kanadských bodů. Přesně stejný počet přitom zaznamenal v Pardubicích za celou loňskou sezonu včetně zmíněné mimořádně vydařené série play-down. Jeho střelecké fazóna neušla ani reprezentačnímu kouči Radimu Cepkovi, který Krajcigra nominoval na veledůležitou kvalifikaci MS ve Slovinsku.

„Ta letošní forma bude nejspíš z velké části způsobena právě přesunem do Brna,“ myslí si útočník. „S kluky v týmu jsem si sedl nad očekávání. Florbal mě tady i víc baví, protože brněnský tým je mnohem kvalitnější, než jsem byl kdy zvyklý. Je velice ambiciózní a mám tu prostor k lepšímu osobnímu rozvoji, kterého se snažím naplno využít, což se pravděpodobně odrazilo i v té reprezentační pozvánce,“ pochvaluje si.

Buldoci hlavně díky jeho gólovým příspěvkům v jednu chvíli dokonce vedli tabulku. Podle některých vyjádření z klubu to však dlouho vypadalo, že si v Brně snad ani nechtějí připustit, že doopravdy bojují o titul.

Současný král superligových kanonýrů se ale ty nevyšší cíle přiznat nezdráhá. „S touhle ambicí jsme nastoupili do nové sezony a naše výkony během ní ji akorát umocňují. Takže nejen, že si připouštíme, že bychom v dubnu mohli hrát superfinále, je to dokonce naším cílem a ze všech sil o to zabojujeme,“ hlásá bojovně.

21letý ostrostřelec sleduje i výkony svých bývalých spoluhráčů z Pardubic. Ohledně jejich postupu do play-off je ale skeptický. „Sleduji celý průběh superligy, takže samozřejmě i výsledky kluků z Pardubic. Ale vzhledem k jejich současnému počtu bodů si myslím, že jim to play-off letos opět nevyjde,“ říká smířeně.

Sám ale s Brnem půjde do play-off dost možná z první čtyřky. A jeho schopností už si nepochybně všimli i skauti zahraničních florbalových velkoklubů, Krajcigr se ale zatím nikam nehrne.

„Jelikož jsem na sobě za svoji dosavadní šestiletou kariéru vystřídal již čtyři dresy, což se podaří málokomu v průběhu celé kariéry, tak jsem momentálně naladěn spíš na to, abych chvíli pobyl na jednom místě,“ poukazuje na fakt, že před Brnem kromě svého mateřského Havlíčkova Brodu nastupoval za Pardubice a krátce se mihl i v Bohemians. „Ale cesty osudu jsou nevyzpytatelné,“ nechává si dveře otevřené.

V nejbližší době budou každopádně nejen pro Krajcigra nejdůležitější únorové kvalifikační zápasy za národní tým. Třeba právě on vystřílí Česku postup na závěrečný turnaj.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*