Martin Hájek už florbalistky Židenic nevede. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
13. 1. 2016 Extraliga žen (10) KOMENTÁŘŮ

Práce je spousta a času málo, říká nová trenérka Židenic Prouzová. Nahradila Martina Hájka

 



Extraliga žen hlásí první trenérskou změnu v probíhajícím ročníku. Na nevyrovnané výsledky Židenic doplatil trenér Martin Hájek, kterého na trenérském postu nahradila dosavadní trenérka juniorek Petra Prouzová. Bývalý kouč Otrokovic z Brna odchází po dvou letech, ve kterých Brňankám vštípil agresivní florbalové pojetí, které soupeři oceňovali.

Hájkův případ je ukázkou, jak dokáže být vrcholový sport krutý. Ještě v dubnu dovedl Židenice k historickému pátému místu, pro jím vštípený styl si Židenice vybral za soupeře pro play-off Herbadent.

Jenže v probíhající sezoně se Židenice trápí a po včerejší výhře Tatranu nad Vinohrady opustily pozice zajišťující účast ve vyřazovacích bojích. „Rádi bychom Martinovi Hájkovi poděkovali za jeho služby, i díky němu skončily ženy v loňské sezóně na historicky nejlepší pozici, tedy pátém místě v Extralize žen. Bohužel v probíhající sezóně se tým prezentuje nevyrovnanými výkony a nedaří se navázat na úspěšnou sezónu 2014/15. Proto jsme se rozhodli učinit změnu a oslovili jsme trenérku našich juniorek, Petru Prouzovou, která má bohaté nejenom hráčské, ale i trenérské zkušenosti,“ uvedl v tiskovém prohlášení oddílu jeho prezident Jiří Starý.

Kromě trenérských zkušeností má Prouzová na kontě také 242 startů v nejvyšší ženské soutěži. A cíl, který před ní vedení Židenic dalo, je jasný: dostat tým do play-off. „Ještě před rokem jsem si nedovedla představit, že bych měla s florbalem ještě cokoli společného. Před sezónou mě přemluvili k vedení juniorek, najednou uprostřed sezóny přebírám rovnou A tým žen. Vím, že to není jednoduchá situace, a to jak pro hráčky, tak pro mě samotnou. Věřím ale, že v této výzvě jako hlavní trenérka týmu obstojím,“ doufá Prouzová.

Nová hlavní trenérka, která bude mít nadále k ruce dosavadního asistenta Martina Boučka, nějaké radikální změny nechystá. „Čeká nás spousta práce a času je málo. Zvlášť v rozjeté sezóně nelze očekávat velké systémové změny. I tak věřím, že se nám ve zbývajících kolech základní části povede zlepšit výkony a získat body, které nám zajistí pozici v nejlepší osmičce Extraligy žen,“ uvedla v tiskovém prohlášení Petra Prouzová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*