Marek Matejčík dovedl Vítkovice jako kapitán k triumfu v poháru. Foto: Flickr Český florbal Marek Matejčík dovedl Vítkovice jako kapitán k triumfu v poháru. Foto: Flickr Český florbal
20. 1. 2016 Český pohár (14) KOMENTÁŘŮ

Řadím to nejvýš, míní o dvougólovém představení kapitán Vítkovic Matejčík

 



Před dvěma lety se Mladé Boleslavi postavil ve finále poháru ještě v otrokovickém dresu a musel skousnout porážku. Teď si po bleskovém obratu užívá pocit vítězství. Kapitán Vítkovic Marek Matejčík zavelel k obratu a dvěma góly strhl výhru na stranu Vítkovic.

Na otázku, zda ještě věřil vítkovický lídr za nepříznivého stavu v obrat, odpověděl jasně. „Kdybychom nevěřili, tak nemůžeme hrát. Jsme hodně mladý tým a musíme věřit v to, co děláme. Dneska to vyšlo a jsme za to rádi,“ řekl spokojeně.

Dva góly, kterými dopomohl Vítkovicím k triumfu, považuje za mimořádně důležité. „Asi je teď řadím nejvýš v kariéře,“ přiznal Matejčík.

A jak viděl klíčovou situaci, která vedla k vítěznému, byť nesprávně uznanému gólu? „Řekl jsem, že budu v brankovišti. Peťa Jankulár to tam nahodil, odrazilo se to ke mně a já do toho plácl,“ popsal akci bezprostředně po utkání.

Jeho branka završila neuvěřitelný obrat. Nejprve v čase 52:59 využil Matejčík přesilovku, po něm ze vzduchu usměrnil míček do brány Hájek a vítkovický kapitán pak celé dílo dokonal. To vše se událo během 45 vteřin.

Takovou otočku Matejčík dle svých slov ještě nezažil. „Ale pamatuji si zápas na Chodově, kde jsme vedli 8:0 a soupeř to pak začal dotahovat, takže jsme se nakonec báli o výsledek,“ vzpomněl si na podobně bláznivou koncovku zápasu. I tenkrát z ní však vyšel jako vítěz.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • fanda napsal:

    A bude unie nějak řešit pana Nováka?? Hlavně že se řeší komentáře v onlinech…

  • napsal:

    Unie nic řešit nemusí. Každý člověk může tam podnět na disciplinární komisi k řešení tohoto případu a pak je na DK, aby rozhodla, zda se tím zabývat bude či nikoliv.

  • Eda napsal:

    Bez podnětu se tento prohřešek řešit nebude? Zvláštní…

    • Petr napsal:

      Pokud to není zmíněno v zápisu o utkání, tak nikoliv. Pak jiná možnost než externí podnět není.

      • Eda napsal:

        Logika mi uniká…Takže když něco hráč „provede“ projde mu to, je to na videu, ale není o tom nic v zápise (komise ono video viděla-komise rozuměj zaměstnanci čfbu), sama z vlastní iniciativy nic neudělá?
        Jestli opravdu ne tak se ptám proč?
        Nechceme všichni, aby byl ten sport lepší?

        • Petr napsal:

          Pokud by podnět podala sama komise, případně některý její člen… Neznám regule, zda je to možné. Pokud ano, pak si nepamatuji, že by komise řešila něco zcela z vlastní iniciativy (viz zápisy), ale možná se pletu a nerad bych křivdil. Může se k tomu vyjádřit někdo znalý?

  • Sup napsal:

    Resite nahrany pad a daleko zasadnejsi vec jako gol vysokou hokejkou vas nezajima? Byt panem Matejcikem, tak zalezu nekam do nory a radeji se nevyjadruju, kdyz nemel ty koule na to se priznat, coz u takto vysoke musel dobre vedet…

    • Vláďa napsal:

      Už vidím,jak gól rozhodčí odvolají,kdyby se Matejčík přiznal. Od toho tam jsou rozhodčí,aby to posoudili. A jak je vidět ze záznamu,tak na verdikt rozhodčích čekal. Nechápu proč by měl někam zalézat.

      • podvod napsal:

        stejne jako vsichni vitkovicaci vedel, ze to byla kurva vysoka. udajne to vsichni vitkovicti uznali uz pri pozdravu po zapase.

        • fanda napsal:

          a boleslavští se zřekli nováka ? boleslavští řeší hru v šesti ? stejně klíčové okamžiky…tak to neřeš, pláče bylo dost

  • Maradona napsal:

    Božská vysoká, to znám.

  • Tomáš napsal:

    někdo řeší vysokou , někdo herecké vystoupení Nováka ale tak nějak nikdo neřeší že za tu bramboračku stojí ta dvojice s píšťalkou která jak se hra zrychlila byly úplně mimo a očividně nestíhaly. Co s tim chce dělat unie ?

    • Jen Tak napsal:

      Očividně nestíhalY? Kua co to je. A kdo bude řešit tebe? Nejdřív se nauč česky a pak choď diskutovat.

  • fanda napsal:

    čistě spekulativně – co by bylo kdyby – nesportovní chování nováka – 2 minuty, hra v šesti – 2 minuty – dva góly v přesilovce, atd,atd… a to bych ještě dal disciplinárku novákovi – za tu ostudu v přímém přenose – vrhá to špatné světlo i na ostatní hráče ….

Napsat komentář

*