FBC Ostrava FBC Ostrava
25. 1. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Ostrava vyhrála v Litvínově a dál bojuje o play off

 



Ani na devatenáctý pokus se nováček z Litvínova nedočkal první superligové výhry v klubové historii! Nad Ostravou sice dlouho vedl, nakonec ale podlehl 3:6. FBC si vítězstvím udrželo alespoň malou naději na postup play off.

Litvínov poprvé hostil televizní zápas a nevstoupil do něj vůbec špatně. Petr Chládek trefil ještě pouze tyč, o pár minut později ale už otevřel skóre zápasu ranou pod břevno bývalý hráč Chodova Vladimír Běhavý. Ostrava se dlouho nedostávala do nebezpečných šancí a naději na slušný výsledek jí držel zejména výborný Štěpán Laja v brance.

Činil se i jeho protějšek Martin Hruška. V 27. minutě však gólman Litvínova po obrovské chybě svých spoluhráčů nemohl stačit na zakončení Petra Trulíka, po polovině druhé třetiny si navíc sám vybral slabší chvilku když nestačil na přízemní volej Patrika Šimíčka. O gól bohatší nakonec ostravští odešli i na přestávku, když na vyrovnání Ondřeje Hertla odpověděli skvělou přesilovkou souhrou zakončenou Adamem Zbořilem.

Domácí parta kolem veterána Daniela Huliče ale zbraně nesložila. Když však Hertl druhým gólem v utkání vyrovnal, vzalo si FBC vedení za 15 vteřin zpět po behkendovém zasunutí mladého Jana Kolajty a už ho nepustilo. Naopak, střelou tahem z půlící čáry se prosadil kapitán Václav Komačka a začínalo být jasné, že těžko uvěřitelná litvínovská série bez výhry se natáhne na 19 zápasů.

7 vteřin před koncem pojistil vítězství hostů šťastnou střelou do prázdné brány Filip Hrabal. Ostrava tak udržela naději na účast v play off. K postupu do vyřazovacích bojů však musí v závěrečných třech zápasech výrazněji bodovat a doufat, že se nebude dařit Otrokovicím. Právě ty jsou totiž na 8. místě s náskokem 4 bodů na FBC.

Naopak Litvínov na 99 % zakončí základní část na posledním místě – v úvodním kole play down se tím pádem může utkat právě s Ostravou.

Statistiky utkání

SK Bivoj Litvínov – FBC ČPP Ostrava 3:6 (1:0, 1:3, 1:3)
Branky: 13. Běhavý (Skalitz), 36. Hertl (Hulič), 49. Hertl (Kropáček) – 28. Trulík (Zbořil, Hrabal), 31. Šimíček (Zbořil), 40. Zbořil (Hrabal), 50. Kolajta (Vojtíšek), 56. Komačka (Smeták), 60. Hrabal. Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Diváci: 730.

Hvězdy zápasu:
*** Štěpán Laja
** Adam Zbořil
* Ondřej Hertl


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*