Zleva Martin Zozulák, Ondřej Mikeš, Patrik Dóža. Foto: Martin Flousek Zleva Martin Zozulák, Ondřej Mikeš, Patrik Dóža. Foto: Martin Flousek
1. 2. 2016 Reprezentace - Muži (3) KOMENTÁŘŮ

Reprezentaci budou chybět marodi Beneš, Natov a Šešulka. Oslovení Dóža s Tylem se omluvili

 



Komplikace museli na poslední chvíli řešit trenéři národního týmu. Kvůli zdravotním problémům nemůže do Slovinska odcestovat trojice Beneš, Natov a Šešulka. Místo nich se k národnímu týmu připojí obránci Jelínek s Podhráským. Pozice útočníka uvolněná Natovem zůstane volná. Oslovení chodovští forvardi Dóža s Tylem se totiž omluvili.

Nečekané zásahy musel těsně před startem kvalifikace učinit kouč reprezentace Radim Cepek. Česku budou chybět hned tři hráči z původní nominace. Střešovického univerzála Marka Beneše trápí koleno. I boleslavský Jan Natov má problémy s nohou. Obránce Wileru Daniel Šešulka marodí s tlustým střevem a musel nasadit léky, které jsou na dopingové listině.

Trenéři reprezentace se tak rozhodli donominovat Jana Jelínka z Boleslavi, který měl původně dostat volno. Nakonec byl kapitán národního týmu znovu osloven a na kvalifikaci dorazí ve středu ráno. „Byli jsme v kontaktu a věděli jsme, že si nemůže vzít celý týden dovolenou. Šli jsme ale do rizika s tím, že jeden zápas odehrajeme bez něj,“ vysvětluje na stránkách Českého florbalu nominaci Jelínka trenér národního týmu Radim Cepek.

Kromě Jelínka doplní český tým také obránce švýcarského Rychenbergu Michal Podhráský, který původně figuroval pouze v širší nominaci.

Naopak k týmu se nepřipojí Patrik Dóža, jenž měl v nominaci zacelit mezeru při absenci Natova. „První volba padla na Dóžu, který nám ale sdělil, že si potřebuje zařizovat nějaké osobní věci, přestože byl ve třicítce nominovaných. Na poslední chvíli ještě uvedl, že je zraněný,“ vysvětluje důvody Dóžovy omluvy asistent Zdeněk Skružný.

Účast v kvalifikaci odmítl i druhý oslovený Miloš Tyl. „Přemýšlím, jestli pro ty hráče je vrchol hrát florbal za národní tým, když se potom omluví. Samozřejmě respektujeme osobní důvody. Na druhou stranu potom ale zase musí hráči respektovat naši volbu. Chceme mít v týmu kluky, pro které bude čest reprezentovat,“ řekl Skružný pro Český florbal.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*