Radek Krajcigr (v červeném) před brankou bojuje s rodákem z Třebíče Božidarem Rašetou. Foto: Flickr IFF. Radek Krajcigr (v červeném) před brankou bojuje s rodákem z Třebíče Božidarem Rašetou. Foto: Flickr IFF.
3. 2. 2016 Reprezentace - Muži (14) KOMENTÁŘŮ

Úkol číslo 2 splněn, debakl schytali i Srbové

 



I v druhém zápase kvalifikace na MS ve Slovinsku si čeští střelci zvýšili sebevědomí. Srbsko hlavně v první třetině vzdorovalo, nakonec ale čeští hráči opět vyhráli rozdílem několika tříd, tentokrát 21:0.

Češi nastoupili už i s kapitánem Janem Jelínkem, který se připojil k týmu později. A na první gól nečekali ani minutu. Už po 47 vteřinách hry zasunul po přihrávce Matěje Jendrišáka zpoza branky míček za záda soupeřova gólmana Daniel Šebek.

Podobně pomalu jako srbská obrana se do utkání dostávali i dánští rozhodčí. Ti totiž u prvního gólu v oficiálním zápise zaměnili střelce Šebka a asistujícího Jendrišáka. Druhý zásah připsali rovněž přihrávajícímu Martinu Tokošovi, úplně bez bodu zůstal skutečný střelec Tom Ondrušek.

V české brance nastoupil Jan Binder a poprvé musel zasahovat až za stavu 0:3, kdy vyřešil nebezpečnou akci Alexandra Zoriče. Srbové ukazovali, že jsou přeci jen o úroveň výše než včerejší soupeř z Lichtenštejnska. Zvláště obrana v čele gólmanem Peterem Novakovičem se s hvězdami světového florbalu prala v první třetině statečně.

Rozdíl mezi oběma soupeři byl ale stejně znát. Na začátku druhého dějství navíc hráči z Balkánu polevili, dostali 6 gólů za 5 minut a bylo jasné, že i oni schytají od největšího favorita skupiny debakl.

Delší dobu pobýt na útočné polovině se soupeři českého národního týmu povedlo pouze při přesilovce. Blízko ke skórování v ní měl český Srb Hynek Nikolič, jeho rána z první ale letěla vedle a tak Češi i ve druhém kvalifikačním duelu udrželi čisté konto.

Nejvýraznější postavou utkání byl Matěj Jendrišák, kterému byly započítány 4 góly a 2 asistence. Hattrick si připsali Tom Ondrušek a Daniel Šebek. Další utkání čeká český národním tým zítra, kdy se opět od 13:30 postaví spolufavoritům skupiny z Norska.

Česko – Srbsko 21:0 (4:0, 9:0, 8:0)

Branky: 1. Jendrišák (Šebek), 3. Tokoš, 10. Jendrišák (Podhráský), 11. Tokoš (Mikeš), 21. Šebek (Jendrišák), 22. Ondrušek, 24. Šebek (Jendrišák), 24. Hájek (Jelínek), 25. vlastní Jovanovič, 26. Bagin (Podhráský), 37. Krajcigr (Šebek), 39. Hájek (Jelínek), 40. Kuncman (Tokoš), 42. Jendrišák (Krajcigr), 44. Mikeš (Ondrušek), 47. Jendrišák, 50. Tomašík (Suchánek), 53. Tomašík (Šebesta), 54. Ondrušek (Tokoš), 54. Šebek (Jendrišák), 56. Ondrušek (Tokoš). Rozhodčí: Hojbjerg, Skrubbeltrang (Dánsko). Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 113.

Sestava Česka: Binder – Bagin, Podhráský, Jelínek, Suchánek, Kuncman, Sýkora – Krajcigr, Jendrišák, Šebek – Tomašík, Šebesta, Hájek – Ondrušek, Mikeš, Tokoš – Sladký. Trenéři:Radim Cepek a Zdeněk Skružný.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Vojta napsal:

    „Hvězdami světového florbalu“? To je vedle Jendrisaka kdo dalsi?

  • Honza napsal:

    Tvuj tata

  • Honza napsal:

    Tak dvakrát příprava v pohodě, teď přijde rozhodující zápas – pevně doufám, že kluci Norsko nepodcení.

  • Filip napsal:

    Pro kristovy rány, všichni brečí, že florbal není populární jako jiné tradiční sporty, ale nikde jsem ještě neviděl zpracovanou tabulku kvalifikačních skupin.

    Každej pisálek tvoří chvalozpěvy na skvělé výsledky nároďáku, ale sesmolit v excelu jednu blbou tabulku a označit místa, ze kterých se postupuje na MS, to je asi ve světě florbalu stále ještě luxus.

    • Alfred napsal:

      Hlavne by to byla prace 🙂

    • Petr napsal:

      Na facebooku českého florbalu jsou tabulky aktuálně hraných kvalifikačních skupin. A v jednom z předchozích textů byl uveden kvalifikační klíč. Jinak souhlas, tyto údaje na tomto webu, ke škodě informovanosti, nejsou.

      • Gustav Ondrejčík napsal:

        Dobrý den Petře a Filipe, snažíme se pracovat, jak nejlépe to jde, ale bohužel doposud nemáme takové možnosti, abychom vytvářeli tyto pohledné tabulky a grafy :). Ale snažíme se a už máme i člověka, co nám právě s grafikou bude v nejbližší době pomáhat.

        • Petr napsal:

          Díky za informaci.

        • Filip napsal:

          Když už nic jinýho, stačilo by udělat jednoduchou tabulku v excelu, její screenshot a ten vložit na stránku jako obrázek.

          Pavažuju za průšvih, že na sportovním žurnálu tato informace není a musím ji hledat. Nemá to florbal.cz, není to na idnesu,….není to nikde, kde se články o kvalifikaci zveřejní, resp. kde jsem je četl.

          Našel jsem je až na sázkařským livesport.cz.

  • Vojta napsal:

    Ad ty hvezdy – jmenovani jsou jiste hvezdy ceskeho florbalu (vcetne taty samozrejme), ale pod spojenim hvezdy svetveho florbalu si predstavim spis Nilssona a spol… Me jen tak zajimalo, jak je to mysleno/vnimano…

Napsat komentář

*