Češi vyhráli ve Slovinsku i potřetí, tentokrát nad Nory. Zdroj: Flickr IFF Češi při kvalifikaci na MS. Zdroj: Flickr IFF
4. 2. 2016 Reprezentace - Muži (5) KOMENTÁŘŮ

Češi poprvé inkasovali, přesto zůstávají v kvalifikaci neporaženi

 



Odpoledne, krátce po půl druhé nastoupili čeští florbalisté ke třetímu utkání kvalifikace MS 2016. Na Cepkův výběr čekala nejdůležitější zkouška kvalifikační skupiny, tým Norska. Přes dvě povinné výhry v předešlých utkáních měl být tým ze severu papírově nejsilnějším týmem, na který Češi ve Škofja Loka narazí.

Fakt, že se bude jednat o duel vyrovnaných týmů, dokázala hned první třetina. Vyrovnané dějství, které přinášelo šance na obou stranách, diváky bavilo. Bezbrankový stav zrušil až v poslední minutě první třetiny Milan Tomašík, který těžil z dobré spolupráce vítkovické legie v národním dresu. Asistenci na Tomašíkově gólu si připsal Lukáš Hájek, uznání patří rovněž Martinu Tokošovi, jenž se po odpykání trestu zapojil hned do hry a přispěl tak k vedoucímu českému gólu.

V druhé periodě se pod tlak dostala i česká defenziva, norské pokusy však velmi pečlivě likvidoval Jan Binder, který se v české brance představil podruhé během dvou dnů. Z prostoru svého brankoviště tak mohl sledovat úspěšně zakončenou akci dua severských krajánků Tokoš – Mikeš, po kterém druhý jmenovaný mohl slavit vstřelenou branku. Na 0:3 z pohledu Norska upravil střelou od poloviny hřiště Patrik Suchánek. Jeho střela přesně našla prostor nad nohou Andrease Falkeida a rozvlnila síťku norské branky. O neprůstřelnost na druhé straně hřiště přišel Binder až ve 35. minutě, kdy přesilovou hru po faulu Tomáše Sýkory zužitkoval Olesen. Po druhé třetině nakonec panovalo skóre 4:1 pro český tým, když nedisciplinovanost soupeře potrestal taktéž v přesilové hře Tomáš Sladký.

Nepříjemným mementem měření sil obou soupeřů z posledního Mistrovství světa (Češi vyhráli „jen“ 7:6) byla poslední třetina. Norové zvýšili svůj tlak v útočné třetině a výsledkem byl snižujicí gól legendy norského florbalu a kapitána IBK Dalen, Ketila Kronberga. Celkově byla první formace okolo centra týmu z Umeå nejnebezpečnější formací pro českou defenzivu. Pátý český gól vstřelil Tom Ondrušek, těžící z využití chybné soupeřovy rozehrávky. Konečnou podobu výsledku dal opět v přesilové hře Daniel Gidske. Ani závěrečný tlak korunovaný hrou 6 na 4 v podání Norů nepřinesl kýžené vyrovnání. Češi tak ve Slovinsku vyhráli i třetí kvalifikační duel, tentokrát v poměru 5:3.

Nejlepším hráčem českého týmu byl vyhlášen Jan Binder, který měl zejména ve druhé a třetí třetině poměrně dost práce. Na druhé straně získal cenu pro nejlepšího hráče utkání střelec poslední norské branky, Daniel Gidske.

Jedinou kaňkou na průběhu celého utkání mohl být chvílemi rozpačitý výkon finských rozhodčích Lewis – Silvo, po jejich rozhodnutích se často ozývaly rozvášněné emoce z obou střídaček. Zítra čeká Cepkovy svěřence o poznání lehčí soupeř, Itálie. Utkání s hráči z Apeninského poloostrova je na programu od 16:30.

Česko – Norsko 5:3 (1:0, 3:1, 1:2)

Branky: 20. Tomašík (Hájek), 26. Mikeš (Tokoš), 33. Suchánek, 38. Sladký (Sýkora), 51. Ondrušek, – 36. Olesen (Torp), 48. Kronberg (Sträte), 57. Gidske (Sträte). Rozhodčí: Silvo, Lewis (oba Finsko). Vyloučení: 5:1. Využití: 1:2. Diváci: 213.

Sestava Česka: Binder (Rytych), – Podhráský, Jelínek, Suchánek, Veltšmíd, Kuncman, Sýkora – Jendrišák, Šebek, Krajcigr, – Sladký, Tomašík, Hájek – Mikeš, Ondrušek, Tokoš, – Šebesta, Bagin. Trenéři:Radim Cepek a Zdeněk Skružný.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*