Radomír Mrázek bude pomáhal MVIL Ostrava.
5. 2. 2016 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Metodik Mrázek pomůže prvoligovému MVILu. Možnost oslovit mě má celý region, říká

 



Radomír Mrázek patří k nejuznávanějším českým trenérům. Po odchodu z Vítkovic zakotvil v Brně, kde není příliš na očích, ale poctivě pracuje. Florbalovým prostředím ve čtvrtek večer probleskla zpráva, že bude trénovat prvoligový ostravský MVIL. Sám zkušený lodivod informaci koriguje a poskytl webu Florbal.cz zajímavý náhled na to, jaká je vlastně jeho pracovní náplň.

Mrázek je bezpochyby legendou Vítkovic. V klubu trénoval 17 let, jedenáct sezon vedl extraligový A-tým, dovedl jej k titulům, vyhrál s ním Superfinále a v roce 2010 získaly Vítkovice pod jeho vedením stříbrné medaile na EuroFloorball Cupu, předchůdci dnešního Poháru mistrů.

Do sezony 2013/2014 ale jeho svěřenci nevstoupili ideálně a Mrázkova éra tak 18. října 2013, den po prohraném derby s FBC Ostrava, skončila. O necelý rok později se bývalý lodivod juniorské reprezentace stal poradcem brněnských buldoků.

Ve čtvrtek večer se pak na serveru Florbalmag.cz objevila zpráva, že se stal nástupcem Jana Holovky u prvoligového ostravského MVILu. „Dohodli jsme se na určité krátkodobé výpomoci a konzultaci nejen u mužů, ale hlavně u dětí. Rozhodně nebudu dělat hlavního trenéra,“ řekl webu Florbal.cz Radomír Mrázek.

A rozpovídal se podrobněji. „Souvisí to s jednou součástí náplně mé práce regionálního metodika pro Moravskoslezský a Olomoucký kraj a částečně i kraj Zlínský a Jihomoravský. Takže jako takového mě mají možnost oslovit kluby, které chtějí krátkodobě pomoci,“ vysvětluje.

„Jedná se vlastně o dva projekty: jedním je regionální rozvojový plán, za kterým stojí ředitel nesoutěžního úseku Jan Jirovský, Výkonný výbor OL a MS FbU a já s kolegy z ostravského sekretariátu Českého florbalu. Jedním z jeho bodů je právě i jakási pomocná ruka v oblasti trénování a všeho, co s ním souvisí. Druhým metodickým projektem Českého florbalu je Tour de club, který jde ještě hlouběji a má celostátní pokrytí díky práci šesti metodiků,“ dodává.

Jeden z nejuznávanějších českých trenérů tak cestuje po celé Moravě. „Je to tak, že přijedu, ukážu pár modelových tréninků, poradím, co se dá jak dělat, navodím trochu jinou atmosféru, promluvím s trenéry i rodiči,“ vysvětluje.

A o jeho služby je zájem. „Během těch dvou let mě takto oslovilo více než 20 klubů a MVIL Ostrava je jedním z dalších,“ říká Mrázek.

Jak to vypadá v Brně? „Buldoky a další 3 kluby na Moravě mám jako metodik na starosti v rámci programu podpory a jsem zodpovědný za jejich rozvoj a určitou kontrolu. Musím říct, že si vedou výborně,“ pochvaluje si.

Extraligovému týmu Bulldogs tak bude radit nadále. „Náplní metodika je hlavně mládež, ale vše je provázáno. Musíte komunikovat nejen s rodiči, trenéry, ale také s vedením klubu a konče A-týmem mužů. Jsme spolu v každodenním kontaktu a nadále ode mě budou dostávat rady,“ zakončil Radomír Mrázek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*