Matěj Jendrišák v utkání krásně proměnil trestné střílení. Foto: Flickr IFF
5. 2. 2016 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Bez problémů. Češi nasázeli Italům třináct branek a postupují na šampionát

 



Slovinská mise je splněna. Čeští florbalisté v dnešním utkání porazili Itálii bezpečně 13:0 a zajistili si místenku na prosincovém světovém šampionátu v Lotyšsku. Svěřenci Radima Cepka museli dobývat houževnatého soupeře, na druhou stranu jej pustili pouze k sedmi střelám za celé utkání.

Čeští trenéři pořádně zamíchali sestavou a úvod utkání byl nadějný: už ve druhé minutě se prosadil Jan Šebesta poté, co jeho formace dobře vystihla italskou rozehrávku.

Italové ale vzápětí ukázali, že svou kůži nedají lacino a pozorně bránili. Ze své obranné poloviny se sice téměř nedostali, avšak dlouho drželi skóre 0:1, až v polovině úvodní periody se po pěkně provedeném trestném střílení prosadil Jendrišák.

Do konce první části se prosadili ještě Šebek s Ondruškem. Na úvod druhé třetiny nejprve dvěma pohotovými zásahy dokonal hattrick Jendrišák, vzápětí se prosadil debutant Krajcigr. Tato část utkání se Italům vůbec nepovedla, čehož důkazem byla čtvrtá branka, kterou inkasovali z hole Tokoše po bleskovém přečíslení.

Přesto se dokázali zmobilizovat a dokonce ubránit více jak dvacet minut bez vstřelené branky. Do konce druhé části totiž už neinkasovali a dlouho se vzpírali také pravidlu, že poslední třetina bývá pro outsidera nejhorší.

V padesáté minutě ale pohotově skóroval Šebesta a spustil tím menší brankostroj, o který se zasloužili Mikeš, Suchánek, Ondrušek a Kuncman. Češi tak nakonec vyhráli 13:0 a zajistili si místenku na světovém šampionátu v Lotyšsku.

Do třetí třetiny naskočil v české brance David Rytych a na vítězství se podílel jedním úspěšným zákrokem.

ČESKO – ITÁLIE 13:0 (4:0, 4:0, 5:0)

Branky: 2. Jan Šebesta (Veltšmíd), 11. Jendrišák z trestného střílení, 13. Šebek (Bagin), 17. Ondrušek (Jendrišák), 21. Jendrišák (Ondrušek), 24. Jendrišák (Jelínek), 28. Krajcigr (Šebek), 28. Tokoš (Jendrišák), 50. Jan Šebesta (Hájek), 51. Mikeš (Šebek), 53. Suchánek (Veltšmíd), 59. Ondrušek (Jelínek), 60. Kuncman (Bagin). Rozhodčí: Hojbjerg, Skrubbeltrang (oba Dánsko). Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 124. Nejlepší hráči: Tom Ondrušek – Sandro Boggia.

Sestava Česka: Binder (41. Rytych) – Podhráský, Jelínek, Suchánek, Veltšmíd, Kuncman, Mikeš, Sýkora – Ondrušek, Jendrišák, Tokoš – Tomašík, Šebesta, Hájek – Šebek, Bagin, Krajcigr – Sladký. Trenéři: Radim Cepek a Zdeněk Skružný.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*