Michal Podhráský na turnaj původně neměl jet, nakonec byl zvolen do All Stars týmu. Foto: Flickr IFF
6. 2. 2016 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Slovinsko pokazilo první třetinu, Češi na závěr kvalifikace zvítězili 11:0

 



Čeští florbalisté potvrdili roli jednoznačného favorita a na závěr kvalifikačního turnaje porazili domácí Slovinsko 11:0. Základem k dalšímu vysokému vítězství byla povedená první třetina, kterou svěřenci Radima Cepka vyhráli 6:0. Dvěma brankami se v utkání blýskli obránci Kuncman se Sýkorou.

Utkání s Českou republikou bylo prezentováno jako vrchol turnaje, domácím florbalistům se ale vstup do utkání před plnou arénou vůbec nepovedl. Už ve čtvrté minutě otevřel skóre parádně Kuncman, to nejhorší ale pro domácí přišlo v polovině úvodní periody, kdy Čechům stačilo čtyřiatřicet sekund ke vstřelení tří gólů.

Do konce úvodní periody se trefili ještě Krajcigr s Ondruškem, od druhé části ale Slovinci ukazovali, že se na jejich holích florbalový um nachází, jen ho zřejmě předtím zapomněli v šatně. Rázem se jim dařilo bránit a hrozili z rychlých protiútoků, další českou branku tak přidal až ve 35. minutě Šebek. Druhou branku v prostřední části vsítil Patrik Suchánek.

V podobném duchu se odehrávala také poslední třetina, kdy už bylo jasné, že Češi utkání dovedou do vítězného konce. Gólový účet třetí části otevřel svou druhou brankou Kuncman a poté se o slovo přihlásil další bek, chodovský Tomáš Sýkora. Ten dvěma trefami uzavřel konečné skóre na 11:0 pro Českou republiku.

ČESKO – SLOVINSKO 11:0 (6:0, 2:0, 3:0)

Branky a asistence: 4. Kuncman, 9. Sladký (Tomašík), 10. Ondrušek (Tokoš), 10. Šebek (Bagin), 13. Krajcigr (Bagin), 19. Ondrušek, 35. Šebek (Podhráský), 38. Suchánek (Sladký), 46. Kuncman (Sýkora), 48. Sýkora (Tokoš) a 52. Sýkora (Ondrušek). Rozhodčí: Veljovič, Stevanovič (oba Srbsko). Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 795. Nejlepší hráči: Tomáš Sýkora a Anže Burnik.

Sestava Česka: Rytych – Suchánek, Šebesta, Sýkora, Podhráský, Jelínek, Kuncman, Veltšmíd – Tomašík, Sladký, Hájek – Ondrušek, Mikeš, Tokoš – Šebek, Bagin, Krajcigr – Jendrišák. Trenéři: Radim Cepek a Zdeněk Skružný.

Konečné pořadí kvalifikační skupiny EUR 4

1. ČESKO – kvalifikováno na šampionát
2. Norsko – kvalifikováno na šampionát
3. Slovinsko
4. Srbsko
5. Itálie
6. Lichtenštejnsko

All Stars tým turnaje

Brankář: Jan Binder (Česko)
Obránci: Michal Podhráský (Česko) a Daniel Gidske (Norsko)
Útočníci: Ketil Kronberg (Norsko), Luka Časar (Slovinsko) a Martin Tokoš (Česko)


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*