Jiří Curney a Jan Jelínek. Foto: Facebook Florbal MB Jiří Curney a Jan Jelínek. Foto: Facebook Florbal MB
7. 2. 2016 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

All Star tým měsíce ledna: Formu nabraly Boleslav i Brno

 



Od nového kalendářního roku budeme pravidelně zveřejňovat šestici nejlepších hráčů za uplynulé období. Poprvé přicházíme s lednovým výběrem. V potaz jsme brali týmové úspěchy, individuální úspěchy a také to, kolikrát byli hráči naší redakcí vybráni mezi hvězdy zápasu.

Do prvního vydání All Star týmu Tipsport superligy podle Florbal.cz se vešli hned dva hráči vedoucího týmu z Mladé Boleslavi, rovněž dva florbalisté z Bulldogs Brno a po jednom zástupci mají Bohemians a Tatran.

All Star tým ledna 2016.

 

Ivan Ponomarev

Ve třech utkáních za sebou držel naděje Bohemians nad vodou. Proti Otrokovicím 34 zákroků, proti Vítkovicím 19 zákroků a proti Tatranu 36 zákroků. I díky gólmanovi, který přišel na hostování z České Lípy, mají „klokani“ účast v play off dávno zajištěnou a konkurují i týmům ze špičky. Ruský reprezentant se navíc díky posledním výkonům vyšvihl na šesté místo podle úspěšnosti zákroků.

Jiří Bauer

Pilíř brněnské obrany. V lednu nabral skvělou formu a byl jedním z klíčových hráčů při vysokých výhrách Bulldogs. Zároveň patří mezi nejproduktivnější obránce v superlize. Za čtyři lednové zápasy si připsal 11 kanadských bodů za pět gólů a šest asistencí. Za zmiňované výkony ho odměnil také reprezentační kouč Radim Cepek, který brněnského zadáka zařadil do širší nominace.

Jan Jelínek

Jistota v mladoboleslavské obraně. K tomu jako bonus přidává důležité góly, jako například na hřišti střešovického Tatranu, kde ve třetí minutě otevřel skóre zápasu a Středočeši nakonec nasázeli úřadujícím šampionům sedm branek. Výraznou měrou Jelínek dopomohl Boleslavi, aby se osamostatnila na čele superligy.

Radek Krajcigr

Za brněnského kanonýra hovoří především čísla. Bulldogs měli v lednu skvělou formu, ze čtyř zápasů tři vyhráli a vstřelili 45 branek (což činí průměr 11,25 gólu na zápas). Na třetině z nich se Krajcigr podílel, 11 z nich dokonce sám vstřelil. Brněnský kanonýr je suverénně nejlepším střelcem superligy a v kanadském bodování je čtvrtý. Jeho forma vygradovala, a tak se objevil i na uplynulé kvalifikaci, jejíž velkou část odehrál po boku Matěje Jendrišáka.

Marek Beneš

Loni zazářil jako kometa. Zaujal svým výkonem v superfinále a následně dotáhl juniorskou reprezentaci k bronzu. Letos v dobrých výkonech pokračuje, udržuje si konstantní formu. V týmu úřadujícího mistra je s přehledem nejproduktivnějším hráčem a trenér Jakoubek na něj hodně sází. Na svém kontě má 21 asistencí, což ho řadí společně s Jiřím Koutným na třetí příčku mezi nahrávači. V lednu se mu dařilo proti Bohemians a Vinohradům.

Jiří Curney

Lídr kanadského bodování Tipsport superligy. Na svém kontě má 57 bodů. Za poslední čtyři zápasy zaznamenal sedm branek a čtyři asistence. Výborným výkonem se blýskl na hřišti střešovického Tatranu. V posledních duelech se naplno projevila skvělý souhra s Jiřím Bouškou. K dokonalosti už Středočechům chyběl pouze triumf v domácím poháru.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*