Patrik Dóža. Foto: Štěpán Černý Patrik Dóža. Foto: Štěpán Černý
10. 2. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov smetl Bohemians. Vysokou výhru režírovali Dóža s Koutným

 



Chodov v dohrávce 19. kola rázně naznačil, že se ještě popere s Mladou Boleslaví o první příčku. Celek z Jižního Města nasázel do sítě „klokanů“ 12 branek, přičemž už po úvodním dějství vedl 4:0. Výraznou měrou se na vysokém triumfu domácích podíleli Patrik Dóža a Martin Koutný, první jmenovaný zaznamenal šest bodů, druhý jen o bod méně.

Svěřenci Davida Podhráského se po reprezentační přestávce předvedli ve velmi solidní formě. Na časomíře svítil čas 6:09 a domácí už měli dvougólový náskok, o první branky se postarali Pražák s Dóžou. A právě Dóža v závěru úvodní třetiny řádil. Nejprve sám skóroval a pak ještě připravil luxusní pozici Martinu Koutnému.

Zmiňované duo se činilo i ve zbytku utkání. Dóža ve 38. minutě zkompletoval hattrick, Koutnému se to povedlo až čtyři minuty před koncem duelu, jako bonus však stihl přidat ještě čtvrtou trefu. Chodov měl celý zápas pod kontrolou, ze tří přesilovek zužitkoval všechny a v tabulce superligy ho dělí pouhý bod od vedoucí Boleslavi.

V dresu Bohemians zaujal osmnáctiletý Jan Severa, který zaznamenal gól a nahrávku a patřil mezi nejlepší hráče na hřišti. „Klokani“ prohráli třetí zápas v řadě, tragédii z toho však dělat nemusí. Šestou příčku už mají téměř jistou. Mohou ovšem trochu žehrat na los. Ten jim do cesty postupně postavil Vítkovice, Tatran, Chodov a v příštím kole Boleslav.

Dohrávka 19. kola:

Florbal Chodov – FbŠ Bohemians 12:3 (4:1, 3:0, 5:2)
Branky: 5. Pražák (Strachota), 7. Dóža, 16. Dóža (Sýkora), 18. M. Koutný (Dóža), 25. Jirásek (Tyl), 38. Dóža, 39. Strachota (Tyl), 41. M. Koutný (Dóža), 44. Tyl (Strachota), 50. Ondrušek (M. Koutný), 56. M. Koutný (Dóža), 59. M. Koutný (Sýkora) – 20. Bagin (Tůma), 45. Severa (Höffer), 49. Krbec (Severa). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 2:3. Využití: 3:0. Diváci: 200.

Hvězdy zápasu:
*** Patrik Dóža
** Martin Koutný
* Miloš Tyl


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*