Loni se Tatran a Vítkovice utkali v semifinále, letos změří síly už o fázi dříve. Foto: Jiří Zerzoň. Loni se Tatran a Vítkovice utkali v semifinále, letos změří síly už o fázi dříve. Foto: Jiří Zerzoň.
13. 2. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Superliga je zpět! Vítkovice vyzvou Tatran, Ostrava bude usilovat o naději

 



Po třítýdenní pauze se zase hlásí o slovo superliga. Čekají nás poslední tři kola základní části, které ještě musejí rozluštit i ty nejdůležitější otázky – kdo se stane vítězem, kdo se probojuje do elitní osmičky nebo jak se srovnají týmy na posledních čtyřech místech. Napovědět může už dnešek.

Šlágrem 20. kola je duel Vítkovic s Tatranem, tedy střet dvou tradičních rivalů. Zápas začíná na Dubině od 19:15. Vítkovice nabraly v posledních zápasech formu. V lednu vyhrály tři ze čtyř zápasů a k tomu ještě oslavily triumf v poháru. V případě výhry si udrží teoretickou šanci na zisk třetí příčky. I Tatran však vyhrál poslední tři zápasy a musí se ohlížet za sebe, na záda mu totiž ze čtvrté pozice dýchají brněnští Bulldogs.

Klíčové utkání čeká Ostravu. Ta ztrácí na pozici zaručující play off čtyři body a pokud dneska neuspěje, může se s účastí ve vyřazovací části nadobro rozloučit. FBC bude čelit Vinohradům, které jsou na 11. příčce a jejich jediným cílem pro zbytek základní části je pokusit se dohnat desáté Pardubice a vyladit formu směrem k play down. Ostravu nečeká nic jednoduchého, pokud ovšem chce nadále stíhat osmé Otrokovice, musí uspět.

Zítra se pak odehraje moravské derby mezi Brnem a Otrokovicemi, které rovněž může napovědět o situaci kolem osmého místa. Jedenácté Pardubice vyzvou Spartu, přičemž i Pražané dosud nemají jisté play off, ale v případě dnešního zaváhání Ostravy či zítřejšího úspěchu na hřišti Pardubic už budou moci slavit. Poslední Litvínov přivítá na svém hřišti Chodov a kolo uzavře v pondělí televizní dohrávka mezi Bohemians a Mladou Boleslaví.

Program 20. kola Tipsport superligy:

SO 18:00 VINOHRADY – OSTRAVA
SO 19:15 VÍTKOVICE – TATRAN
NE 17:00 BRNO – OTROKOVICE
NE 17:00 PARDUBICE – SPARTA
NE 17:30 LITVÍNOV – CHODOV
PO 20:15 BOHEMIANS – MLADÁ BOLESLAV


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*