Mikuláš Komárek hattrickem rozhodl šlágr 20. kola. Foto: Flickr IFF Mikuláš Komárek dvěma góly pomohl svému týmu k vítězství. Foto: Flickr IFF
13. 2. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Komárkův hattrick srazil Vítkovice. Zpátky ve hře je Ostrava

 



Očekávala se tuhá bitva mezi rivaly, nakonec však Tatran slaví vysokou výhru. Na hřišti Vítkovic zvítězil 6:1 a udělal další krok ke třetímu místu po základní části. Hattrickem se na jeho výhře podílel mladý útočník Mikuláš Komárek. Triumfem na Vinohradech se do boje o play off vrátila Ostrava.

Tatran byl od začátku zápasu hodně produktivní, zatímco Vítkovičtí se v koncovce trápili. Po úvodní dvacetiminutovce vedli Pražané po gólu Brautfergera 1:0. Ve druhé části pak Střešovičtí nejprve přežili oslabení po vyloučení Řehoře a následně během 62 vteřin přidali další dvě trefy.

Vítkovice reagovaly snížením, byla to však jejich první a zároveň poslední trefa v utkání. Ve třetí třetině se rozparádil mladý útočník Mikuláš Komárek. V 50. minutě vstřelil svou druhou trefu v utkání a o necelých pět minut později zkompletoval hattrick. Mezi jeho zásahy ještě vměstnal svůj gól Kubovič. Střešovice vyhrály na Dubině 6:1.

V Riegrových sadech se střetly dva týmy ze spodní části tabulky. Domácí Vinohrady nerozehrály duel špatně, nakonec jim však zlomila vaz častá vyloučení. Po úvodní třetině se šlo do šaten za stavu 2:1 pro SKV. Hned v úvodu druhé části ovšem Ostravané využili dvě přesilovky a dostali se do vedení.

Vinohradští se nevzdávali a ještě dvakrát se jim podařilo odskočit Ostravě o jeden gól. FBC v posledních deseti minutách zabralo a vykřesalo naději na play off. V čase 51:20 vyrovnal v přesilovce Eichner, o čtyři minuty později vstřelil vítězný gól hostů Smeták a vítězství zpečetil do prázdné branky znovu Eichner.

Ostrava na Vinohradech zvítězila 7:5 a na osmé Otrokovice, které mají zítřejší zápas s Brnem k dobru, ztrácí jeden bod. Kromě Brna a Otrokovic se zítra střetnou Pardubice se Spartou a víkendový program zakončí duel Litvínova s Chodovem.

Sobotní zápasy 20. kola Tipsport superligy:

VÍTKOVICE – TATRAN 1:6
VINOHRADY – OSTRAVA 5:7


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*