Radka Topičová střílí v duelu s Dalenem. Foto: Anders Bergstrand Radka Topičová střílí v duelu s Dalenem. Foto: Anders Bergstrand
16. 2. 2016 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Švédské body pro 4. Češku v historii: Topičová se prosadila za Linköping

 



Ve švédské Superlize bodovala o víkendu 4. Češka v historii. Po Martině Čapkové, Elišce Krupnové a Tereze Urbánkové se to povedlo i Radce Topičové. Slavičínská odchovankyně, která v domácí extralize odehrála v barvách Olomouce a ELITE jen 14 zápasů a na rozdíl od předchozích jmenovaných nemá žádný reprezentační start, tak završila svůj parádní příběh.

Do Švédska odešla předloni hrát 3. ligu za rezervu Linköpingu, o to větší překvapení pro ni bylo, když si ji po roce nováček Superligy vytáhl z rezervy do elitního celku. Pro 24letou útočnici to byl skok o 2 soutěže, ale zdá se, že už se adaptovala. Stejně jako její tým v nejlepší lize světa: nováček momentálně drží o skóre 8. příčku, která mu zajišťuje play off!

Linköping v klíčové bitvě o něj zdolal v sobotu Dalen 3:2, i když doma prohrával 0:2. Česká útočnice připravila necelé 4 minuty před koncem gól na 2:2 a její spoluhráčka vzápětí obrat dokonala. Že by florbalistky Crusaders nemusely být v play off do počtu, ukázaly v neděli srdnatým výkonem na hřišti silného Täby nabitého švédskými reprezentantkami.

Topičová krátce po polovině duelu nahrála na gól na 3:3, ovšem krátce nato její tým inkasoval z trestného střílení a rozdíl narostl až na 3 branky. Víc než na rozdíl jedné to Linköping nedotáhl, i když svého soupeře v závěrečné části výrazně přestřílel.

V čele Superligy se usadilo IKSU, která má nyní na 2. Pixbo náskok jednoho bodu. Tým Elišky Krupnové totiž v pátek potřetí v sezoně ztratil body, když senzačně prohrál 6:7 v prodloužení v hale Karlstadu, jemuž v tabulce patří až 3. příčka od konce. Krupnová si v duelu připsala gól za trefu na 2:2, její celek inkasoval vyrovnávací gól 35 vteřin před koncem.

V neděli už těsné vedení udržel, když přemohl 4. Endre 2:1. Česká univerzálka v 56. minutě přichystala vítězný gól a připsala si 26. bod v sezoně (13+13). Ze 2 výher se radovala Mora, ovšem Lenka Kubíčková oba duely sledovala jako náhradnice a Tereza Urbánková se ve svých šancích neprosadila.

Střelecky se naopak opět dařilo Haně Koníčkové v NST. V sobotu při triumfu 8:0 na půdě celku JoKa ještě vyšla naprázdno, nedělní debakl 14:2 do sítě Jyväskylä už však podpořila 2 trefami. Na 8:1 se prosadila po nápaditě rozehraném volném úderu, na 12:1 zvýšila díky pohotové dorážce.

V tabulce střelkyň patří Koníčkové se 17 zásahy 5. příčka. Z gólu se radovala i Hana Sládečková, její SB-Pro zvítězilo nad celkem Erä III 7:5. Pro obvykle produktivní útočnici to však byl při jejím nižším vytížení na severu teprve 5. gól v sezoně.

Střelecky naopak září ve Švýcarsku Michaela Mlejnková. S Red Ants v sobotu uspěla na palubovce Malečkova Burgdorfu, jejž pomohla srazit rozhodující trefou na 3:1 necelé 2 minuty před koncem. Rozesmutnila tak krajanku Kristýnu Horňákovou, jež v zápase předvedla řadu zázračných zákroků a za svůj tým byla vyhlášena nejlepší hráčkou duelu. Pro Mlejnkovou to byla 16. trefa v sezoně, což ji v NLA řadí na 6. příčku mezi střelkyněmi.

V neděli prohrály oba celky: Burgdorf dostal 11 branek v Dietlikonu, Rychenberg doma podlehl Piranhe Chur. Tým Hanky Lackové se po 3 porážkách znovu chytil a víkendové dvoukolo zvládl na 100%.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*