Loňské utkání s Tatranem vidělo přímo v hale 733 diváků.
19. 2. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Olomouc připravila „Souboj měst“ s Ostravou. Překoná loňský divácký rekord?

 



Oddíl FBS Olomouc si pro fanoušky na závěr základní části opět připravil speciální utkání. V posledním kole totiž na palubovce Sportovní haly Univerzity Palackého vyzve v „Souboji měst“ FBC Ostrava. Akce má navázat na loňský duel s Tatranem Střešovice, který v hledišti stejné haly sledovalo rekordních 733 diváků.

Návrat to bude jistě zajímavý především pro hostující hrající trenérku Karin Vavrečkovou, která byla v roce 2010 součástí juniorského týmu, který zde získal první medaili pro český ženský florbal. „Akce má ukázat současný florbal širší veřejnosti. Florbal je druhým nejmasovějším kolektivním sportem a věnuje se mu v současnosti více jak 70 000 registrovaných hráčů. Jen v našem klubu přibylo za minulý rok více než 30% nových členů. Chceme všem fanouškům a příznivcům prezentovat florbal tak, jak si zaslouží,“ říká v tiskovém prohlášení prezident Olomouce Martin Reimer.

Volba Ostravy za soupeře pak byla logická. „Ženský florbal je stále na vzestupu a tak nás napadlo nabídnout plné tribuny a atmosféru velké haly nejen extralize, ale dát zajímavou zkušenost i hráčkám v mladších kategoriích,“ nastiňuje Reimer.

FBS Olomouc připravil další zajímavou akci.

FBS Olomouc připravil další zajímavou akci.

Program tak v metropoli Hané začne už v 9 hodin ráno a mezi sebou se utkají postupně elévky, mladší a starší žákyně a také dorostenky obou oddílů. Extraligový zápas pak začne v 15 hodin. „Akce není jen pro olomoucké florbalisty, pozvali jsme a na hrací plochu nastoupí hráči z dalších florbalových týmů střední Moravy. Svoje dovednosti předvedou děti z týmů Šternberka, Prostějova, Přerova, Litovle a dalších klubů,“ upozorňuje Martin Reimer.

Na celou akci se těší také samotné hráčky Olomouce. „Prozatím se nám v základní části nedaří sbírat potřebné body. Před domácím publikem předvádíme nejlepší výkony a proti favoritům z čela tabulky jsme vždy hrály vyrovnané zápasy. Věřím, že zápas bude atraktivní a celý náš tým se na tuto akci velmi těší,“ řekla kapitánka Olomouce Jitka Oháňková.

Odolá loňský historický rekord v návštěvnosti na utkání základní části ženské extraligy 733 diváků?


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*