Radomír Maleček. Foto: Erwin Keller.
1. 3. 2016 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Maleček dostal v Burgdorfu novou smlouvu. Chci vybudovat tým, který bude šlapat, říká

 



Radomír Maleček bude pokračovat ve své trenérské misi u žen Burgdorfu. Ve třetí sezoně premiérově okusil play off, když se ve Švýcarsku nově hraje také čtvrtfinále, a už před jeho začátkem se dohodl s vedením klubu na dvouletém prodloužení spolupráce.

Bývalá opora FBC Ostrava vede tým tři roky, tedy od doby, kdy se tehdejší Burgdorf Wizards sloučili s Bernem Capitals v jeden tým – Wizards Bern Burgdorf. Určitě se na delší spolupráci těším,“ řekl Maleček pro Florbal.cz.

A má velké plány. „Konečně budu mít na starosti celý klub, od nejmladších až po elitní A-tým, budu dohlížet na trenéry v mladších kategoriích a hlavně by se měla zlepšit spolupráce s juniorským týmem U21, kde určitě povedu alespoň jednou za týden trénink a trenérovi budu k ruce při zápasech,“ vypočítává.

Spokojenost vyjádřilo také klubové vedení. Dlouhodobě zavedený koncept by měl pokračovat a jeho další kroky by měly vést k vrcholu. Radomírovi přejeme hodně štěstí,“ píše se v oficiálním tiskovém vyjádření. „Podpisem před startem play off bylo rovněž zohledněno posílení práce na podpoře mladých talentům,“ uvedlo vedení oddílu.

Není divu, že českému trenérovi tak na stole přistála nabídka na dvouleté prodloužení stávajícího kontraktu s následnou opcí. Ambice mám vysoké, ale záleží na tom, jaký tým zůstane, tady je to každý rok jinak. To je také důvod, proč jsem podepsal smlouvu na delší dobu. Chci vybudovat tým, který bude šlapat, ale pokud máte v týmu dvě, tři hráčky, které mají neustále nějaký problém, tak to nedělá dobrou atmosféru v týmu,“ popisuje.

Přiznává, že trénovat Burgdorf někdy není snadné. „Pořád musíme hledat nové a nové hráčky, to není úplně nejlepší. Také jsem tady měl problémy právě s trenérem týmu U21, nechtěl mi pouštět hráčky, proto byla moje priorita, že budu mít slovo i u výběru tohoto kouče,“ prozradil.

Sám ví, že jej nečeká nic lehkého. „Je to těžké realizovat, ale pokud si vychovám mladé hráčky a budu je směřovat k tomu, co je na prvním místě, tak věřím, že to zvládnu,“ vyhlásil bojovně.

Ve čtvrtfinále play off zatím jeho Burgdorf, za který válí také brankářka Horňáková a Slovenky Klapitová s Ďurikovou, hraje 1:1 s Red Ants Michaely Mlejnkové.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*